Τελικός με άδοξο φινάλε για τον Παγώνη στο Άμστερνταμ

 
Τελικός με άδοξο φινάλε για τον Παγώνη στο Άμστερνταμ
tn team Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 - 15:31

Ο Ραφαήλ Παγώνης βρέθηκε πολύ κοντά στον πρώτο του τίτλο στα 14άρια της Tennis Europe, αλλά μια ενόχληση στον κοιλιακό μυ τον ανάγκασε να εγκαταλείψει ένα ματς στο οποίο προηγήθηκε, ολοκληρώνοντας τελικά ως φιναλίστ την πολύ καλή παρουσία του στο Badhoevedorp του Άμστερνταμ.

Ο Παγώνης κέρδισε άνετα με 6-1 το 1ο σετ του τελικού του De Wildenhorst Tennis Europe Junior Tour απέναντι στον Γερμανό Miko Koeppen, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.71 στην Ευρώπη στα 14άρια.

Στο 3-3 του 2ου σετ, άρχισε να νιώθει ενοχλήσεις σε κοιλιακό μυ. Ζητούσε συνεχώς να δει τον γιατρό του τουρνουά, ωστόσο η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε γιατρός, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να παίζει χωρίς τη δυνατότητα ιατρικού τάιμ άουτ.

Πάλεψε σε ένα γεμάτο 2ο σετ μέχρι τέλους, αλλά ο Γερμανός αθλητής το κέρδισε με 7-5 και έστειλε τον τελικό σε 3ο σετ, με τον Παγώνη να εγκαταλείπει το ματς, αφού ήταν αδύνατο και επικίνδυνο να συνεχίσει υπό αυτούς τους όρους.

Παρά το άδοξο τέλος, ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τον Παγώνη στο Badhoevedorp του Άμστερνταμ στην Ολλανδία και τη διοργάνωση της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe.

Ο αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας, Νο.2 στη χώρα μας στα 14άρια και Νο.137 στην Ευρώπη, είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τον Ολλανδό Eric-Paul Zoons με 6-0, 6-2, στον 2ο γύρο τον Ολλανδό Liam De Bruijn με 6-2, 6-3, στα προημιτελικά τον Ελβετό Noel Kim Bachmann με 6-2, 6-2 και στα ημιτελικά τον Ρώσο Petr Minakhin, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-3, 5-7, 6-4.

Έχοντας 7 τίτλους στα μονά και 5 στα διπλά σε διοργανώσεις της Tennis Europe - όλους σε 12άρια - σήμερα ήταν πιο κοντά από ποτέ στον 1ο τίτλο του στα 14άρια, που όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει να έρθει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots