H Αλεξάνδρα Μάγια κέρδισε τίτλο στο Siroki Brijeg (pics)

 
H Αλεξάνδρα Μάγια κέρδισε τίτλο στο Siroki Brijeg (pics)
tn team Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 - 22:42

Πριν μια εβδομάδα ήταν φιναλίστ, σήμερα κατέκτησε τον τίτλο η Αλεξάνδρα Μάγια, στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης του Siroki Brijeg στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη. Φιναλίστ ήταν στο διπλό αγοριών ο Νικόλας Χατζηαβραάμ.

Το πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν συνεχίζεται για την Αλεξάνδρα Μάγια, που συνεχίζει να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στο Siroki Brijeg, μαζί με την Σλοβένα συμπαίκτριά της, Pia Petelinsek.

Σε έναν πολύ ωραίο τελικό σήμερα για την J60 διοργάνωση της ITF, Μάγια και Petelinsek επικράτησαν της Σλοβένας Nala Kovacic και της Κροάτισσας Nera Tesankic με 7-6 (5), 2-6, 10-8.

Η Μάγια και η Petelinsek, οι οποίες ήταν φιναλίστ στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας που έγινε στο ίδιο κλαμπ, είχαν κερδίσει στον 1ο γύρο τη Σλοβάκα Timea Gross και τη Βρετανίδα Georgiana Mititelu με 4-6, 6-3, 10-3, στα προημιτελικά τις Ελβετίδες Zoe Kaegi και Isabella Kellenberger με 7-5, 7-6 (5) και στα ημιτελικά τη Βρετανίδα Tia Bonita Jakupovic-Kljako και τη Σλοβάκα Sara Kastakova με 6-2, 6-4.

Με 7 νίκες σε 8 αναμετρήσεις αυτές τις δυο εβδομάδες, το ελληνοσλοβενικό δίδυμο είχε απολογισμό έναν τίτλο και έναν τελικό αυτό το διάστημα στο Siroki Brijeg. Ήταν επίσης ο 2ος τίτλος που κέρδισαν μαζί Μάγια και Petelinsek, με τη 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει τους 9 τίτλους στην καριέρα της στο ITF Juniors Circuit στα διπλά, με τους 3 από αυτούς να είναι στην κατηγορία J60 (Grade 4 παλιότερα).

Ελληνική εκπροσώπηση είχαμε και στον τελικό του διπλού αγοριών, όπου ο Νικόλας Χατζηαβραάμ πήρε τη 2η θέση. Ο Χατζηαβραάμ και ο Σλοβένος Luka Videnovic ήταν πάρα πολύ κοντά στον τίτλο, όμως ηττήθηκαν στο τέλος από τους Κροάτες Emanuel Ivanisevic και Niko Nadali με 4-6, 6-2, 11-9.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας και ο Σλοβένος συμπαίκτης του δεν είχαν χάσει ούτε ένα σετ στην πορεία τους μέχρι τον τελικό. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Σέρβους Djordje Sapic και Nemanja Sapic με 6-1, 6-4, στα προημιτελικά τον Ρώσο Kirill Korolenko και τον Γερμανό Jan Smrcka 7-6 (6), 6-2 και στα ημιτελικά τους Ούγγρους Erik Goczi και Adam Jilly.

Αυτός ήταν ο 4ος τελικός στα διπλά σε ITF διοργάνωση για τον Χατζηαβραάμ, που έχει κερδίσει έναν τίτλο στην καριέρα του, στο J30 του Shkoder στην Αλβανία το 2023, με συμπαίκτη τον Ανδρέα Πολυχρονόπουλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots