Φιναλίστ η Αλεξάνδρα Μάγια στο Siroki Brijeg

 
Φιναλίστ η Αλεξάνδρα Μάγια στο Siroki Brijeg
tn team Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 - 21:58

Με έναν τελικό άνοιξε τη χρονιά της η Αλεξάνδρα Μάγια, η οποία ήταν φιναλίστ στο διεθνές τουρνουά της ITF στο Siroki Brijeg της Βοσνίας.

Η Αλεξάνδρα Μάγια και η Σλοβένα συμπαίκτριά της, Pia Petelinsek, έδωσαν δυο αγώνες σήμερα στο indoor τουρνουά του Tennis Club Set. Πρώτα κέρδισαν τον ημιτελικό κόντρα στη Σλοβάκα Dominika Pirohova και την Ουκρανή Yelizaveta Trush, με 4-6, 6-2, 10-7.

Αργότερα έπαιξαν και στον τελικό, απέναντι στις Νο.2 του ταμπλό, τη Βρετανίδα Tia Bonita Jakupovic-Kljako και τη Σλοβάκα Sara Kastakova, από τις οποίες ηττήθηκαν με 6-0, 6-3.

Η 17χρονη Ελληνίδα αθλήτρια, Νο.690 στην παγκόσμια κατάταξη των κοριτσιών U18 της ITF, έχει κερδίσει 8 τίτλους στην καριέρα της στα διπλά του ITF Juniors Circuit, συμπεριλαμβανομένου και του περσινού τουρνουά στο Siroki Brijeg, όπου είχε και την ίδια συμπαίκτρια.

Αυτή την εβδομάδα Μάγια και Petelinsek κέρδισαν τις Stasa Bulatovic (Μαυροβούνιο) και Georgiana Mititelu (Μεγ. Βρετανία) με 7-5, 6-1, τις Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και Μαρίζα Τσιρώνη με 6-2, 6-2, καθώς και τις Dominika Pirohova (Σλοβακία) και Yelizaveta Trush (Ουκρανία) με 4-6, 6-2, 10-7.

Στο μονό, η Αλεξάνδρα γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο από τη Mititelu με 6-2, 6-0.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού κοριτσιών στο J60 τουρνουά του Siroki Brijeg αγωνίστηκαν και η Μαρίζα Τσιρώνη και Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου.

Η Τσιρώνη κέρδισε την Κροάτισσα Niki Tomeljak με 6-3, 6-1 στον 1ο γύρο και μπήκε στη φάση των "16", όπου ηττήθηκε από το Νο.8 του ταμπλό, τη Ρωσίδα Sofia Martianova, με 6-2, 6-1.

Η Αδαμοπούλου είχε μια νίκη και μια ήττα στα προκριματικά, μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser και εκεί γνώρισε την ήττα από την Jakupovic-Kljako με 6-0, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots