Ημιτελικά στη Λάρνακα Ουσταμπασίδου και Γραμματικάκης

 
Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου
Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου
tn team Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 - 21:03

Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου και ο Παναγιώτης Γραμματικάκης συνεχίζουν αμφότεροι στα ημιτελικά του μονού στο διεθνές τουρνουά της Herodotou Tennis Academy στη Λάρνακα στα 16άρια. Στα διπλά, στα ημιτελικά προκρίθηκαν οι Στελίνα Νούτσου, Αιμιλία Πάντου, Βασιλική Γορανίτη, Δέσποινα Κοσκινά, Ελένη Χατζηαβραάμ, Αντώνης Μαλαβάζος και Κωνσταντίνος Παπαναστασίου.

Την πορεία της προς τον τίτλο του μονού στο TE U16 Herodotou Tennis Academy G2 της Λάρνακας συνεχίζει η Κατερίνα Ουσταμπασίδου, η οποία κέρδισε σήμερα τη Δέσποινα Κοσκινά με 6-0, 6-4 και προκρίθηκε στις "4" καλύτερες της διοργάνωσης.

Η Ουσταμπασίδου, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.95 στην κατάταξη των 16αριών στην Ευρώπη, θα παίξει αύριο κόντρα στη Νίνα Ανδρονίκου από την Κύπρο, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.60 στην Ευρώπη.

Η Ανδρονίκου απέκλεισε στον δικό της προημιτελικό την Στελίνα Νούτσου, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-1. Στα προημιτελικά του μονού κοριτσιών αγωνίστηκε για τα ελληνικά χρώματα και η Μυρτώ Πρωιμάκη, Νο.4 στο ταμπλό, η οποία ηττήθηκε από την Λετονή Aleksandra Rozkalne με 6-3, 6-3.

Πλούσια ήταν η ελληνική εκπροσώπηση στο ταμπλό των κοριτσιών, με τη Βασιλική Γορανίτη να ολοκληρώνει την προσπάθειά της στον 2ο γύρο, όπου τη σταμάτησε η Ανδρονίκου. Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν τις πορείες τους και οι Βασιλική Κορωνάκη, Ελένη Δάψη, Αιμιλία Πάντου και Δήμητρα Κουμουτσέα, ενώ στον 1ο γύρο έπαιξαν ακόμα οι Ευθαλία Ανδριανού και η Βάλια Βολονάκη. Στα προκριματικά συμμετείχαν και οι Μαρία Κουκούτση και Μελίνα Παπαγεωργίου.

Στο ταμπλό των αγοριών, στα ημιτελικά συνεχίζει ο Παναγιώτης Γεράσιμος Γραμματικάκης, ο οποίος κέρδισε τον Κύπριο Ανδρέα Φωτιάδη μετά από πολύ ωραίο παιχνίδι, με 2-6, 6-3, 6-2.

Αύριο ο Παναγιώτης, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.190 στην Ευρώπη στα 16άρια, θα αντιμετωπίσει τον επίσης Κύπριο Αχιλλέα Μακρή, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.72 στην Ευρώπη, που μέχρι στιγμής διαγράφει πολύ εντυπωσιακή πορεία, έχοντας χάσει μόλις 4 games σε 3 αναμετρήσεις. Στον σημερινό προημιτελικό κέρδισε τον Λιθουανό Arnas Viktoravicius με 6-0, 6-1.

Εξαιρετική πορεία είχε και ο Δημήτρης Μελισσόγλου, που ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου γνώρισε σήμερα την ήττα με 6-4, 4-6, 6-2 από το Νο.2 του ταμπλό και Νο.89 της Ευρώπης, τον Λιθουανό Ugnius Remeikis.

Από τα προκριματικά ξεκίνησε και ο Θησέας Σιδεράκος, που έφτασε μέχρι τη φάση των "16", ενώ στη 16άδα ήταν και ο Ραφαήλ Γακόπουλος, που ηττήθηκε χθες από τον Μελισσόγλου. Στον 1ο γύρο συμμετείχε επίσης ο Έκτορας Τσατσάκης, ο Αντώνης Μαλαβάζος, ο Γιώργος Μπούσκος και ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου. Οι Μελισσόγλου, Μπούσκος και Σιδεράκος, είχαν ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Στο διπλό το ελληνικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο και στα δυο ταμπλό, με αρκετές ελληνικές προκρίσεις στα ημιτελικά.

Στα κορίτσια, Γορανίτη και Κοσκινά κέρδισαν σήμερα τις Ανδριανού και Βολονάκη με 6-2, 6-0 και αύριο θα παίξουν με τις Νούτσου και Πάντου για μια θέση στον τελικό. Οι δυο τελευταίες, επικράτησαν των Valeria Eshchenko και Θέα Γρηγορίου, με 7-5, 6-1.

Στα ημιτελικά θα είναι και η Ελένη Χατζηαβραάμ, που μαζί με την Aleksandra Rozkalne από τη Λετονία, κέρδισαν τις Ισραηλινές Daniel Blustein και Lior Javetz με 7-6 (1), 7-5. Αύριο θα αντιμετωπίσουν τις Ρουμάνες, Daria Bugaenco και Romina Hincu.

Στα αγόρια, οι Γακόπουλος και Γραμματικάκης, Νο.2 στο ταμπλό, κέρδισαν τους Σιδεράκο και Itamar Ronen (Ισραήλ) με 6-2, 6-4 για να μπουν στα ημιτελικά, όπου θα παίξουν αύριο με τους Νο.4 του ταμπλό, Andriy Maksymenko (Ουκρανία) και Arnas Viktoravicius (Λιθουανία).

Από την άλλη μεριά του ταμπλό οι Μαλαβάζος και Παπαναστασίου έβγαλαν εκτός τους Νο.1 του ταμπλό, David Stefan Burac (Ρουμανία) και Ugnius Remeikis (Λιθουανία), με 6-1, 6-2. Θα παίξουν λοιπόν στον άλλον ημιτελικό με τους Κύπριους Αχιλλέα Μακρή και Μάρκο Ιακωβίδη, που απέκλεισαν με τη σειρά τους, τους Έκτορα Τσατσάκη και Αλέκο Τιμίνη με 6-1, 7-6 (4).

Το TE U16 Herodotou Tennis Academy G2 φιλοξενείται στις σκληρές επιφάνειες της Herodotou Tennis Academy στη Λάρνακα και ανήκει στην 2η κατηγορία U16 της Tennis Europe.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots