Φιναλίστ η Πάντου στη Λευκωσία

 
Φιναλίστ η Πάντου στη Λευκωσία
tn team Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 - 10:13

Η Αιμιλία Πάντου έφτασε μέχρι τον τελικό στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια που φιλοξενήθηκε στο Eleon Tennis Club της Λευκωσίας.

Η Αιμιλία Πάντου και η Marie Charlotte Monnier από την Πολωνία, έφτασαν μέχρι τον τελικό στο διπλό του Eleon TE U16, τουρνουά 3ης κατηγορίας στα 16άρια της Tennis Europe.

Από το Νο.2 του ταμπλό, Πάντου και Monnier πήραν απευθείας με bye την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου κέρδισαν την Τσέχα Klara Pirkova και την Ουκρανή Vitalina Sokoliuk με 6-1, 6-1.

Στα ημιτελικά σημείωσαν μια ακόμα καθαρή νίκη, απέναντι στις Ρουμάνες Jasmine Rebecca Farcas και Jasmine Marie Stroe, No.4 στο ταμπλό, με 6-0, 6-2.

Στον τελικό, το ελληνοπολωνικό δίδυμο ηττήθηκε από τη Σέρβα Lana Agbaba και την Καζάκα Alexandra Semenova -η οποία ήταν η πρωταθλήτρια και στο μονό- με 6-3, 6-3.

Μέχρι τα ημιτελικά στο τουρνουά της Λευκωσίας έφτασε η Ελένη Χατζηαβραάμ, που έπαιξε πλάι στην Eva Panova από την Κύπρο. Οι δυο τους πέρασαν με bye στα προημιτελικά, όπου κέρδισαν τις Κύπριες Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού και Veronika Knyazeva με 6-1, 6-2. Στα ημιτελικά, ηττήθηκαν από τις Agbaba και Semenova σε ένα πολύ κλειστό ματς, με 3-6, 6-4, 11-9.

Στα μονά, η Χατζηαβραάμ και η Πάντου έφτασαν αμφότερες μέχρι τα προημιτελικά. Η Χατζηαβραάμ είχε bye για τη φάση των "16", όπου κέρδισε την Κύπρια Ελεονώρα Φωτίου με 2-6, 6-1, 6-1. Στα προημιτελικά, ηττήθηκε από την Monnier με 6-3, 6-1.

Η Πάντου από την πλευρά της κέρδισε την Κύπρια Χρύσα Τιτοπούλου με 6-3, 6-1 και την Ισραηλινή Eden Manor με 6-1, 6-4. Στα προημιτελικά τη σταμάτησε η Pirkova, μετά από μεγάλη μάχη στο 2ο σετ, με 6-0, 7-5.

Στη Λευκωσία έπαιξε και η Έλλη Γεροντικού, η οποία κέρδισε την Κύπρια Yvette Kormos με 6-0, 6-1 και προκρίθηκε στη 16άδα. Εκεί έκανε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στη Ρουμάνα Jasmine Stroe, No.3 στο ταμπλό, αλλά ηττήθηκε στο 3ο σετ, με 6-3, 4-6, 6-2.

Τέλος, είχαμε και τη συμμετοχή της Ευτυχίας Βογιατζάκη στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών, με την Ευτυχία να γνωρίζει την ήττα από την Παπακυριακού (Νο.4 ταμπλό) με 6-2, 6-3 στον 1ο γύρο, ενώ στα αγόρια συμμετείχε ο Χρήστος Παπαχρήστου, που έπαιξε στο προκριματικό ταμπλό και είχε μια νίκη και μια ήττα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots