Τίτλος στο διπλό και πρόκριση στον τελικό του μονού η Κουκούλη

 
Τίτλος στο διπλό και πρόκριση στον τελικό του μονού η Κουκούλη
tn team Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:47

Η Διόνη Κουκούλη κατέκτησε τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της σε διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στο διπλό, ενώ για 2ο διαδοχικό τουρνουά προκρίθηκε και στον τελικό στο μονό, όπου αύριο θα διεκδικήσει έναν ακόμη τίτλο.

Μετά το πολύ επιτυχημένο πέρασμα από τη Σόφια, όπου ήταν πρωταθλήτρια στο διπλό και φιναλίστ στο μονό του MNDB Open, η Διόνη Κουκούλη διανύει μια ακόμα εξαιρετική εβδομάδα στα Σκόπια.

Η αθλήτρια του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης, Νο.2 στη χώρα μας στα 12άρια, κατέκτησε σήμερα τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της σε διοργάνωση Tennis Europe στα διπλά, ενώ παράλληλα προκρίθηκε και στον 2ο διαδοχικό τελικό της στα μονά.

Στον τελικό του διπλού του MTP Open, τουρνουά 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe, η Κουκούλη και η Βουλγάρα συμπαίκτριά της, Mariq Magdalena Yanakieva, κέρδισαν τη Σκοπιανή Nadica Blazevska και την Ρουμάνα Brandusa Roxana Dumitru με 6-1, 6-2.

Ήταν η 3η νίκη χωρίς χαμένο σετ για τις Κουκούλη και Yanakieva σε ισάριθμα παιχνίδια στο τουρνουά, αφού στην πρεμιέρα τους είχαν αποκλείσει τις Σκοπιανές Joana Milkova και Kirsten Vendela Petak με 6-0, 6-1 και στα ημιτελικά τις Βούλγαρες Yuliyana Dimitrova και Zara Mineva με 6-3, 6-3.

Και στο μονό η Κουκούλη συνεχίζει χωρίς να έχει χαμένο σετ, την εντυπωσιακή πορεία της. Στη φάση των ομίλων δεν έχασε ούτε game από τις Diella Latifaj και Ana Spaseska, για να πάρει πολύ εύκολα την πρόκριση για τα νοκ-άουτ.

Στη συνέχεια κέρδισε για τα προημιτελικά τη Ρουμάνα Caroline Anamaria Ciobotaru με 6-1, 6-3 και στα ημιτελικά απέκλεισε την Αμερικανίδα Iva Ostojic με 6-2, 6-0.

Αύριο θα παίξει στον τελικό με τη Ρουμάνα Brandusa Roxana Dumitru και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της στα μονά σε διοργάνωση της Tennis Europe, μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Κάλυμνο πέρσι.

Με τον σημερινό τίτλο στα διπλά, έφτασε τους 5 τίτλους στα διπλά σε διοργανώσεις Tennis Europe, έχοντας κερδίσει τους 3 από αυτούς φέτος.

Εκτός από την Κουκούλη, στο MTP Open αγωνίστηκε και η Μελίνα Κουτσού, η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Στα μονά κέρδισε εύκολα τις Dea Krstevska (6-2, 6-0) και Vedrana Taneska (6-1, 6-0) και μπήκε στα προημιτελικά, όπου τη σταμάτησε η Dumitru (6-0, 6-1).

Στα διπλά έπαιξε μαζί με την Ελβετίδα Luzie Francke και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, κερδίζοντας τις Nas Bayram και Maja Dzajkoska με 6-0, 6-1, αλλά και τις Yakut Ece Hassan και Dea Krstevska με 6-1, 6-1. Ένα βήμα πριν τον τελικό, ηττήθηκαν από τις Blazevska και Dumitru με 6-3, 6-4.

Στα αγόρια είχαμε τριπλή εκπροσώπηση, από τους Τάσο Θωμόπουλο, Γιώργο Λαμπράκη και Μάξιμο Δημητράκα. Ο Θωμόπουλος και ο Λαμπράκης πήραν τη 2η θέση στους ομίλους τους, πετυχαίνοντας από 2 νίκες και μένοντας οριακά εκτός προημιτελικών, ενώ την 3η θέση πήρε ο Δημητράκας, που είχε μια νίκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots