1ος τίτλος Tennis Europe για την Ταρασιάδη στα Τίρανα (pics)

 
1ος τίτλος Tennis Europe για την Ταρασιάδη στα Τίρανα (pics)
tn team Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 - 20:37

Η Έλενα Ταρασιάδη κατέκτησε τον πρώτο της διεθνή τίτλο σε πρωτάθλημα της Tennis Europe, στο διπλό του National Sport Park Open στα Τίρανα.

Επιστρέφοντας από σετ πίσω, η Ταρασιάδη και η Βελγίδα συμπαίκτριά της, Mikaella De Hert, κέρδισαν τις Βουλγάρες Ilina Ilieva και Raya Markova με 0-6, 6-2, 10-7 στον τελικό του National Sport Park Open, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες στο U12 τουρνουά (Category 2) της Tennis Europe.

Η αθλήτρια του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης, Νο.7 στην Ελλάδα στα 12άρια, συνεργάστηκε πολύ καλά με την De Hert, με την οποία κέρδισαν ακόμα τις Barbora Andrijauskaite και Eva Panchenko στον 1ο γύρο με 6-4, 6-4, καθώς και τις Iva Camaj και Anjel Hoxha στα ημιτελικά με 6-4, 4-6, 10-6.

Ήταν ο 1ος τελικός και ο 1ος τίτλος για την Ταρασιάδη σε διοργάνωση της Tennis Europe, όπου έχει αγωνιστεί σε 6 τουρνουά συνολικά, τα 3 εκτός Ελλάδας.

Στο μονό η Ταρασιάδη είχε περάσει με bye στον 2ο γύρο, όπου ηττήθηκε από την Andrijauskaite με 6-4, 6-2, ενώ έδωσε και έναν αγώνα για το consolation ταμπλό, όπου ηττήθηκε σε ένα πολύ κλειστό ματς από την Anjel Hoxha με 4-2, 5-4 (1).

Στα Τίρανα ήταν και η Μυρτώ Κρητικού, η οποία επίσης έπαιξε στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό του μονού, όπου ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Sofiya Zakharkiv, συμπαίκτριά της στο διπλό, με 6-4, 6-0.

Στο διπλό η Κρητικού και η Zakharkiv έφτασαν έως τα ημιτελικά, καθώς κέρδισαν τις Sara Camaj και Lyubov Pronenko με 6-1, 4-6, 10-3. Στα ημιτελικά ηττήθηκαν από τις Ilieva και Markova με 7-6 (1), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots