Έκανε το "double" στην Άρτα ο Μιχαλακόπουλος (pics)

 
Έκανε το "double" στην Άρτα ο Μιχαλακόπουλος (pics)
tn team Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 - 23:29

Ο Άλκης Μιχαλακόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής του διεθνούς τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια που φιλοξενήθηκε στην Άρτα, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στα μονά, αλλά και στα διπλά, μαζί με τον Αλέξανδρο Νούλα.


Αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό από το Arta Cup

Στον σημερινό τελικό του μονού αγοριών στο Arta Cup, ο Άλκης Μιχαλακόπουλος επικράτησε του Θανάση Ζαβουργιανού με 6-1, 6-1, κατακτώντας τον 8ο τίτλο του συνολικά στην καριέρα του σε τουρνουά της Tennis Europe (9ο στη συνέχεια μαζί με το διπλό), 5ο στα μονά και 2ο στα μονά στα 14άρια, μετά τη νίκη του πέρσι στις Σέρρες.

Ο αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.1 στα 14άρια στην Ελλάδα, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.44 στην Ευρώπη, έχασε μόνο ένα σετ στην πορεία του μέχρι τον τίτλο.

Στην πρεμιέρα του είχε κερδίσει τον Κοσμά Δράκο με 6-0, 6-1, στη συνέχεια απέκλεισε με 6-1, 6-0 τον Γιώργο Σινάνη, ενώ στα προημιτελικά έχασε για 1η φορά σετ, αλλά απάντησε με ένα άρτιο match tie-break, για να κερδίσει τον Ιταλό Antonio Di Rubba, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-3, 3-6, 10-2. Για τα ημιτελικά απέκλεισε τον Ραφαήλ Αντώνη Γακόπουλο (Νο.8 ταμπλό) με 6-2, 6-2.

Επιπλέον, ο Άλκης κέρδισε τον τίτλο και στα διπλά λίγες ώρες μετά, για να κάνει 9 τους τίτλους του σε επίπεδο Tennis Europe. Μαζί με τον συμπαίκτη του και συναθλητή του στον Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Αλέξανδρο Νούλα, κέρδισαν στον τελικό τους Κύπριους Μιχάλη Γενεθλίου και Ανδρέα Μονογιό, με 6-2, 6-2.

Πρέπει να σημειωθεί πως ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα με πολλές βροχές στην Άρτα, με τους επιδιαιτητές και τους βοηθούς επιδιαιτητών να είναι οι αφανείς ήρωες της διοργάνωσης, προσπαθώντας να στεγνώσουν τα γήπεδα κάθε φορά που η βροχή έκανε την εμφάνισή της. 

Γι' αυτό το λόγο άλλαξε και το φορμάτ των αγώνων, με το match tie-break να αντικαθιστά το 3ο σετ στους σημερινούς τελικούς και όχι μόνο, ώστε να μπορέσει να βγει το πρόγραμμα μετά από 3 μέρες συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Χρειάστηκε ακόμα η συνδρομή των γηπέδων του -πάντα φιλόξενου- Ο.Α. Φιλιππιάδας, που την Παρασκευή (05 Μαΐου) παραχώρησε τα γήπεδά του για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Αμιγώς ελληνικό χρώμα είχαν και οι τελικοί των ταμπλό των κοριτσιών, με την Χρυσούλα Παρασκευοπούλου να κερδίζει την Κατερίνα Ουσταμπασίδου στα μονά και να κατακτά τον 1ο τίτλο της σε τουρνουά της Tennis Europe. Στα διπλά, πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν η Ουσταμπασίδου και η Λυδία Παναγιωτίδου.


Ο Θανάσης Ζαβουργιανός και ο Άλκης Μιχαλακόπουλος


Άλκης Μιχαλακόπουλος και Θανάσης Ζαβουργιανός, στην απονομή του μονού αγοριών U14


Οι φιναλίστ στο διπλό αγοριών U14, Μιχάλης Γενεθλίου και Ανδρέας Μονογιός


Οι "αφανείς ήρωες" της διοργάνωσης, επιδιαιτητές, βοηθοί επιδιαιτητών και ο διευθυντής αγώνων

Αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό από το Arta Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots