Μέχρι τα ημιτελικά στη Σουηδία ο Γκλαβάς

 
Χρήστος Γκλαβάς
Χρήστος Γκλαβάς © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 - 19:46

Ο Χρήστος Γκλαβάς ξεκίνησε τη σεζόν του από το Bromma της Σουηδίας, όπου πέτυχε μια νίκη στα μονά και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στα διπλά, στη διοργάνωση της J100 κατηγορίας της ITF. Στο ίδιο τουρνουά συμμετείχε και η Ιφιγένεια Καυκά.

Ο 16χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Orange Bowl στην κατηγορία των 16 ετών, άνοιξε τη σεζόν του από το Bromma της Σουηδίας και το Salk Open, 100άρι (J100) τουρνουά της ITF.

Να σημειωθεί πως οι κατηγορίες στα τουρνουά της ITF άλλαξαν από αυτή τη σεζόν και τα J100 αντιστοιχούν στα τουρνουά της 3ης κατηγορίας βάσει δυναμικότητας (J3), από τις 5 που υπάρχουν.

Στο μονό ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε με νίκη επί του Σουηδού Noa Forste Dinell με 6-4, 7-5, στη φάση των "16" όμως ηττήθηκε από έναν άλλον Σουηδό, τον 17χρονο Albert Saar που βρίσκεται στο Νο.97 της παγκόσμιας κατάταξης juniors, με 3-6, 1-6.

Στα διπλά ο Γκλαβάς μοιράστηκε την πλευρά του στο court με τον Ανδρέα Τίμινη από την Κύπρο, με τον οποίο έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, όπου και πάλι συνάντησε το εμπόδιο του Saar.

Συγκεκριμένα οι δυο αθλητές απέκλεισαν δυο σουηδικές ομάδες, τους Matteus Froberg Dahlin και William Rosencrantz στον 1ο γύρο με 6-1, 7-6 (1) και τους Patrik Munkhammar και Simon Munkhammar στα προημιτελικά με 7-5, 6-2. Στα ημιτελικά ηττήθηκαν από τον Saar και τον Βρετανό Viktor Frydrych, με 4-6, 2-6.

Στο τουρνουά του Bromma έλαβε μέρος και η Ιφιγένεια Καυκά, η οποία γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο του μονού από την Ολλανδέζα Loes Ebeling Koning με 4-6, 4-6. Στο διπλό, η Ιφιγένεια και η Ουκρανή Stefaniya Pushkar ηττήθηκαν από τη Ρουμάνα Eva Maria Ionescu και τη Σουηδέζα Nora Louko, με 2-6, 5-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots