Πρωταθλητές στην Πεύκη Μακρής και Σακκάς, στον τελικό του μονού ο Μεσσής

 
Πρωταθλητές στην Πεύκη Μακρής και Σακκάς, στον τελικό του μονού ο Μεσσής
tn team Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:43

Οι Νίκος Φώτης Μακρής και Γιάννης Σακκάς κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό, στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στην Kalovelonis Tennis Academy στην Πεύκη, ενώ ο Ανδρέας Μεσσής προκρίθηκε στον τελικό του μονού, όπως και ο Μακρής.

Οι Μακρής και Σακκάς κέρδισαν στον συναρπαστικό τελικό του Kalovelonis Summer Tour του Μεσσή και του Ολλανδού συμπαίκτη του Charlie Valentine με 2-6, 6-2, 10-7 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe.

Και για τους δυο ήταν ο 3ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe, αφού μαζί είχαν κατακτήσει 2 τίτλους στα 12άρια το 2019, στην Πτολεμαΐδα και στην Πάτρα.

Σήμερα έγινε και ο τελικός του διπλού κοριτσιών στα γήπεδα της Kalovelonis Tennis Academy, όπου η Μυρτώ Πρωιμάκη και η Ουκρανή συμπαίκτριά της δεν τα κατάφεραν απέναντι στις κορυφαίες του ταμπλό, Alina Botasheva και Alina Yuneva από τη Ρωσία, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 2-6, 10-2.

Και ο τίτλος στο μονό των αγοριών θα καταλήξει σε ελληνικά χέρια, αφού στον τελικό του Σαββάτου προκρίθηκαν οι Μεσσής και Μακρής. Ο Μεσσής επικράτησε του Σακκά με 6-2, 6-0. Ο Μακρής με τη σειρά του απέκλεισε το Νο.2 του ταμπλό, Charlie Valentine, με 6-3, 3-6, 6-0.

Στα ημιτελικά του μονού κοριτσιών δεν τα κατάφεραν οι δυο Ελληνίδες που αγωνίστηκαν σήμερα, με τη Μερόπη Μαρία Μπατζή να γνωρίζει την ήττα από την κορυφαία του ταμπλό, Mariya Yemshanova από την Ουκρανία, με 6-3, 6-2, και τη Σοφία Νικολαΐδου από τη Νο.2 του ταμπλό Alina Botasheva με 6-1, 6-4.

Οι δυο τελικοί των μονών, που θα ολοκληρώσουν και το τουρνουά, θα ξεκινήσουν παράλληλα στις 10:00 το πρωί το Σάββατο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της διοργάνωσης:

Μονά
Αγόρια 14  
Κορίτσια 14  
Διπλά
Αγόρια 14 Νίκος Φώτης Μακρής (Ελλάδα)
Γιάννης Σακκάς (Ελλάδα)
Κορίτσια 14 Alina Botasheva (Ρωσία)
Alina Yuneva (Ρωσία)
Προκριματικά Μονών
Αγόρια 14 Ολοκληρώθηκαν
Κορίτσια 14 Ολοκληρώθηκαν

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots