1ος Ευρωπαϊκός τίτλος για τη Χατζηαβραάμ

 
Ελένη Χατζηαβραάμ
Ελένη Χατζηαβραάμ
tn team Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:44

Η Ελένη Χατζηαβραάμ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα διπλά της Junior διοργάνωσης U14 της Tennis Europe "Bulgaria Cup 10" μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις και κατέκτησε τον 1ο της Ευρωπαϊκό τίτλο.

Στη γειτονική Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση για παιδιά κάτω των 14 ετών, με την 13χρονη Ελένη Χατζηαβραάμ να συμμετέχει σε μονά και διπλά.

Στα μονά αγωνίστηκε ως Νο.4 του ταμπλό. Στον 1ο γύρο βρέθηκε απέναντι στην Aleksandra Lyapeva από τη Βουλγαρία, χάνοντας τη πρόκριση στην επόμενη φάση με 6-2, 6-3.

Η νεαρή αθλήτρια μας επικεντρώθηκε στα διπλά του τουρνουά όπου μαζί με συμπαίκτρια την Ekaterina Khodzhaeva από την Ρωσία τοποθετήθηκαν στο Νο.1 του ταμπλό.

Τα 2 κορίτσια πέρασαν με bye τον 1ο γύρο, δίνοντας απευθείας τη 1η τους μάχη στα προημιτελικά, εκεί όπου επικράτησαν με το εντυπωσιακό 6-3, 6-0 των Mihaela Bobeva και Eleonora Toneva από τη Βουλγαρία.

Με φόρα αγωνίστηκαν στα ημιτελικά, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά τη πρόκριση τους στον τελικό σε βάρος των Valeria Garnevska και Silvia Staykova από τη Βουλγαρία με 6-2, 6-1.

Η 13χρονη Χατζηαβραάμ μαζί με την Khodzhaeva διεκδίκησαν το τρόπαιο κόντρα στα κορίτσια από τη Βουλγαρία και Νο.2 του ταμπλό Andrea Ivanova και Galena Krastenova, όπου και κατάφεραν να κερδίσουν με 7-5, 6-2 και να στεφθούν πρωτσθλήτριες ολοκληρώνοντας με το καλύτερο τρόπο την εβδομάδα τους.

Αυτός ήταν ο 1ος Ευρωπαϊκός τίτλος για την Ελένη Χατζηαβραάμ η οποία πριν από λίγες μέρες κατάφερε να σηκώσει τον τίτλο στα διπλά του 4ου Ε1 στη κατηγορία κάτω των 14 ετών και να βρεθεί επίσης και στον τελικό των μονών.

Να σημειωθεί πως στη Βουλγαρική διοργάνωση συμμετείχε και ο νεαρός Μιχάλης Βισβίκης, ο οποίος ξεκίνησε τη πορεία του από τα προκριματικά μπαίνοντας στο κυρίως ταμπλό. Εκεί, αντιμετώπισε τον Dimitar Kisimov από την Βουλγαρια, χάνοντας μετά από μια σπουδαία προσπάθεια με το κλειστό 4-6, 6-2, 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots