Ημιφιναλίστ η Παναγιωτίδου στη Σόφια

 
Ημιφιναλίστ η Παναγιωτίδου στη Σόφια
tn team Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 - 11:29

Μια εξαιρετική εβδομάδα είχε η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στο δυνατό τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε στη Σόφια. Πολύ καλή πορεία και από τον Στέφανο Πουρναρόπουλο, πολλές ελληνικές συμμετοχές στη διοργάνωση.

Η Παναγιωτίδου τα πήγε φανταστικά την περασμένη εβδομάδα στο Rilana Cup της Σόφιας, τουρνουά της 2ης κατηγορίας στα 14άρια της Tennis Europe, που φιλοξενήθηκε στα χωμάτινα γήπεδα του ομίλου της Levski Sofia.

Ξεκινώντας από το Νο.1 του ταμπλό, η Αλεξάνδρα πήρε bye για τον 2ο γύρο, όπου συνέτριψε τη Ρουμάνα Ellis Amalia Lungu με 6-0, 6-2. Στον 3ο γύρο κέρδισε με το ίδιο ακριβώς σκορ τη Βουλγάρα Andreya Glushkova και πέρασε στα προημιτελικά, όπου επικράτησε της Ρουμάνας Andreea Diana Soare, No.5 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3.

Την πορεία της Αλεξάνδρας σταμάτησε στα ημιτελικά η Ρουμάνα Andrada Ekaterina Komarov, No.3 στο ταμπλό, που την κέρδισε με 6-2, 6-1 και αργότερα κέρδισε και τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ ούτε στον τελικό.

Στο διπλό η Παναγιωτίδου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, μαζί με τη Βρετανίδα Lea Andjela Sandulovic. Οι δυο παίκτριες πήραν bye για τον 2ο γύρο, όπου πέρασαν τις Βουλγάρες Anastasiya Barzakova και Eleonora Toneva, με 6-2, 6-4. Στα προημιτελικά ηττήθηκαν έπειτα από πολύ κλειστό παιχνίδι με τις Ρουμάνες Sara Maria Dragnea και Maria Alessia Serbanescu, No.4 στο ταμπλό, με 6-3, 7-6 (5).

Στους "8" καλύτερους του μονού αγοριών έφτασε ο Στέφανος Πουρναρόπουλος, ο οποίος πέρασε με bye στον 2ο γύρο και εκεί απέκλεισε τον Βούλγαρο Stanislav Kosev με 6-0, 6-1. Στον 3ο γύρο κέρδισε τον επίσης Βούλγαρο Dobromir Manoloff με 6-4, 6-2, στα προημιτελικά όμως ηττήθηκε από τον πολύ καλό Τούρκο Kerem Yilmaz, No.2 στο ταμπλό και Νο.62 στην Ευρώπη στα 14άρια, με 6-2, 6-0.

Πολλές ήταν οι ελληνικές συμμετοχές στο διεθνές τουρνουά της Σόφιας. Στο κυρίως ταμπλό των αγοριών, αγωνίστηκαν ακόμα οι Απόστολος Τζίμκας και Κωνσταντίνος Φέρτης. Ο Τζίμκας πέρασε στον 2ο γύρο με νίκη επί του Βούλγαρου Victor Milanov με 2-6, 6-2, 6-1, όμως εκεί ηττήθηκε από τον επίσης Βούλγαρο Ivan Ivanov, No.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ivanov πέρασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε σε γεμάτο παιχνίδι από το Νο.1 του ταμπλό, Alexander Vasilev. Ο Κωνσταντίνος Φέρτης ηττήθηκε στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό από τον Βούλγαρο Emil Andreev, με 6-3, 6-2.

Στα προκριματικά των αγοριών, ο Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας πήρε bye για τον 2ο γύρο και κέρδισε τον Ρώσο Georgy Krasutin με 4-6, 6-3, 10-6 για να μπει στον 3ο (και τελευταίο) γύρο, όπου όμως ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Βρετανό Aleksandar Borisov, με 3-6, 6-3, 10-7.

Ο Δημήτρης Σαραγιώτης κέρδισε τον Βούλγαρο Dimitar Konakchiev με 6-1, 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο, όπου ηττήθηκε σε επίσης ένα γεμάτο και πολύ κλειστό παιχνίδι από τον Ουκρανό Daniel Bernovskyi (Νο.8 ταμπλό), με 6-3, 6-7 (8), 10-4.

Ο Θοδωρής Σαπτσόγλου δεν έχασε game (6-0, 6-0) από τον Βρετανό Theodor Kraytchev, αλλά ηττήθηκε στον 2ο γύρο των προκριματικών από τον Βούλγαρο Brian Dal Zilio (Νο.5 ταμπλό) με 6-1, 6-2, ενώ στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν την παρουσία τους και οι Θωμάς Ζησάκος και Κωνσταντίνος Μπούλης, που ηττήθηκαν από τους Βούλγαρους Brayan Dimov (4-6, 7-5, 10-5) και Martin Latinchev (6-1, 6-1) αντίστοιχα.

Στα κορίτσια, εκτός από την Παναγιωτίδου στο κυρίως ταμπλό έπαιξαν ακόμα οι Λαμπρινή Παρλάντζα και Βασιλική Κορωνάκη. Η Λαμπρινή κέρδισε στα προκριματικά τη Ρουμάνα Alexandra-Nicole Aldea Wesselly με 7-6 (2), 6-2 και στη συνέχεια κέρδισε και τη Βουλγάρα Valentina Buchkova με 6-3, 6-3 στο κυρίως ταμπλό, για να περάσει στις "32" καλύτερες, όπου τη σταμάτησε η Ρουμάνα Iulia Maria Buculei, No.16 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4.

Η Βασιλική ξεκίνησε επίσης από τα προκριματικά, όπου ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Adela Radkova με 6-3, 6-2, αλλά μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό. Εκεί γνώρισε την ήττα από μια άλλη Βουλγάρα, τη Zlatina Angelova, με 6-0, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots