Στην 3η θέση η Ελλάδα στο Summer Cups

 
Στην 3η θέση η Ελλάδα στο Summer Cups
tn team Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 - 11:15

Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U14 κέρδισε την Τουρκία και κατέλαβε την 3η θέση του προκριματικού τουρνουά του European Summer Cups, στο Sobota της Πολωνίας.

Η ελληνική ομάδα, που έχει αρχηγό αποστολής τον Νίκο Αλεξίου και απαρτίζεται από τις Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Αθηνά Γρηγοριάδου και Μυρτώ Πρωιμάκη, κέρδισε στον τελευταίο της αγώνα στο προκριματικό τουρνουά για τα Summer Cups την Τουρκία με 2-1 και κατέλαβε την 3η θέση στη Β' Ζώνη, στο Sobota της Πολωνίας.

Η Πρωιμάκη έκανε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στην Nisan Can, δεν απέφυγε όμως την ήττα με 6-7 (8), 2-6. Η Παναγιωτίδου έφερε το tie στην ισορροπία, κερδίζοντας στο δεύτερο μονό την Defne Aslanbas με 4-6, 6-4, 7-5. Στο διπλό, Παναγιωτίδου και Πρωιμάκη κέρδισαν τις Nisan Can και Irem Kurt με 6-2, 6-2.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα ξεκίνησε την Κυριακή την προσπάθειά της να μπει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Summer Cups, κερδίζοντας την Εσθονία με 3-0. Τη Δευτέρα ωστόσο ηττήθηκε στην ημιτελική φάση του τουρνουά από την Ελβετία με 2-1, σε ένα πολύ κλειστό tie που κρίθηκε στο match tie-break του διπλού.

Έτσι έχασε τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις που έδωσαν την πρόκριση για την τελική φάση και αρκέστηκε στην 3η θέση, μετά τη νίκη της επί της Τουρκίας.

Στο Royan της Γαλλίας, όπου έγινε το τουρνουά της Β' Ζώνης των προκριματικών του Summer Cups των αγοριών U14, η Ελλάδα κατέλαβε την 8η θέση. Θυμίζουμε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με αρχηγό αποστολής τον Δημήτρη Μίζιο και παίκτες τους Ιωάννη Σακκά, Ανδρέα Μεσσή και Κωνσταντίνο Καρπούζα, κέρδισε την Κύπρο με 3-0 για να μπει στην τελική 8άδα.

Στη συνέχεια ηττήθηκε ωστόσο από την πανίσχυρη Πολωνία με 3-0 και έπαιξε στο consolation ταμπλό, όπου ηττήθηκε από τη Σλοβακία με 2-1 τη Δευτέρα και από την Ολλανδία με 3-0 την Τρίτη, σε ένα tie που όλα τα παιχνίδια ήταν πολύ κλειστά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots