Προελαύνουν τα ελληνόπουλα στη Λεμεσό

 
Μυρτώ Πρωιμάκη
Μυρτώ Πρωιμάκη
tn team Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 - 13:45

Φανταστική εβδομάδα διανύουν τα ελληνόπουλα που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στο Tennis Europe τουρνουά του Famagusta Tennis Club της Λεμεσού. Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος και η Χρυσή Σμυρίδου αναδείχθηκαν πρωταθλητές στα διπλά, ενώ στους τελικούς των μονών πέρασαν η Μυρτώ Πρωιμάκη, ο Πουρναρόπουλος και ο Ηρακλής Καλάνοφ.

Πολλές επιτυχίες είχε και συνεχίζει να έχει αυτή η εβδομάδα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αγωνίζονται στο Tennis Europe U14 τουρνουά που φιλοξενείται στο Famagusta Tennis Club στη Λεμεσό της Κύπρου.

Η Μυρτώ Πρωιμάκη κάνει ένα τρομερό τουρνουά και κέρδισε σήμερα την Κύπρια Νίνα Ανδρονίκου με 6-2, 6-1, για να πάρει μια άνετη πρόκριση για τον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Κύπρια αθλήτρια, την κορυφαία του ταμπλό, Άννα Δεμιρτζή.

Η Πρωιμάκη έφτασε τις 4 νίκες γι' αυτή την εβδομάδα στη Λεμεσό. Απέκλεισε στον 1ο γύρο την Κύπρια Ηλιάνα Terry με 6-2, 6-3, στον 2ο γύρο κέρδισε την Ισραηλινή Eden Paker με 6-2, 5-7, 6-1, ενώ στα προημιτελικά έβγαλε εκτός την Ολλανδέζα Silver Bjlsma, No.2 στο ταμπλό, με 6-4, 7-6 (3).

Στο ταμπλό των κοριτσιών, η Χρυσή Σμυρίδου έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση, οι Αιμιλία Πάντου και Κατερίνα Πατσίκα μέχρι τον 2ο γύρο, ενώ στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε ακόμα η Δήμητρα Παπασταύρου.

Στα αγόρια, ο τελικός του μονού θα έχει μόνο ελληνικά χρώματα, αφού εκεί θα συναντηθούν ο Ηρακλής Καλάνοφ και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος. Ο Καλάνοφ, που είναι και στο Νο.1 του ταμπλό, απέκλεισε σήμερα τον Γάλλο Henri Maxy με 6-1, 6-4 και έκανε το 4/4 στο τουρνουά χωρίς να έχει χαμένο σετ.

Ο Πουρναρόπουλος έβγαλε εκτός έναν άλλον Γάλλο, τον Aaron Gabet, με το εμφατικό 6-0, 6-1. Και αυτός πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή πορεία μέχρι στιγμής, αφού έχει χάσει μόλις 13 games σε 4 αναμετρήσεις.

Στο ταμπλό των αγοριών συμμετείχαν ακόμα ο Έκτορας Τσατσάκης, που έφτασε έως τους "16" ξεκινώντας από τα προκριματικά, ο Κωνσταντίνος Χατζηκαπλάνης, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά, αλλά και ο Χάρης Ραφαήλ Μοτίτης, που συμμετείχε στο ταμπλό των προκριματικών.

Τέλος, τα ταμπλό των διπλών ολοκληρώθηκαν σήμερα και οι δυο τίτλοι είχαν ελληνικό στοιχείο. Στα κορίτσια, πρωταθλήτριες ήταν η Άννα Δεμιρτζή και η Χρυσή Σμυρίδου, που κέρδισαν στον τελικό την Ολλανδέζα Bijlsma και τη Γερμανίδα Onalee Wagner, με 6-1, 6-2. Δεν έχασαν ούτε ένα σετ οι δυο αθλήτριες σε όλο το τουρνουά και για τη Σμυρίδου αυτός ήταν ο 2ος διεθνής τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe, μετά το 14άρι του Mostar στη Βοσνία τον προηγούμενο μήνα, όπου επίσης κέρδισε το διπλό μαζί με την Anastasia Huijsegoms από το Βέλγιο.

Στο διπλό των αγοριών, ο Πουρναρόπουλος και ο Κύπριος Μάριος Πραστίτης κέρδισαν τον τίτλο, επικρατώντας στον τελικό των Κύπριων Αχιλλέα Μακρή και Κωνσταντίνο Μεγαλέμου με 6-3, 6-3. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε διεθνές τουρνουά της Tennis Europe για τον Στέφανο Πουρναρόπουλο, που θα έχει την ευκαιρία αύριο να διεκδικήσει και τον 2ο, στον τελικό του μονού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots