Μια ανάσα από τον τίτλο Χατζηαβραάμ και Μάγια (pics)

 
Ελένη Χατζηαβραάμ & Αλεξάνδρα Μάγια
Ελένη Χατζηαβραάμ & Αλεξάνδρα Μάγια
tn team Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 - 10:50

Η Ελένη Χατζηαβραάμ και η Αλεξάνδρα Μάγια έφτασαν μια ανάσα μακριά από τον τίτλο στο διεθνές τουρνουά για τα 16άρια της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στο National Tennis Park των Τιράνων στην Αλβανία.

Σε μια χρονιά με μηδενικές εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις, η Ελένη Χατζηαβραάμ και η Αλεξάνδρα Μάγια έφτασαν πολύ κοντά στον τίτλο στο διεθνές τουρνουά National Sport Park Open U16, τουρνουά 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe.

Οι δυο Ελληνίδες παίκτριες κέρδισαν στον 1ο γύρο τις Tatiana Miriam Cantos Siemers και Onalee Wagner με 7-5, 6-4, ενώ στη συνέχεια απέκλεισαν το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τις Miriana Galietta και Petra Mirkovic, με 6-2, 6-2.

Στα ημιτελικά έδωσαν έναν πολύ δύσκολο αγώνα απέναντι στις Ολλανδέζες Savannah Bijlsma και Silver Bijlsma, παίρνοντας τη νίκη με 6-7 (4), 6-2, 12-10.

Πολύ αμφίρροπη και συγκλονιστική ήταν και η μάχη του τελικού, όπου υπήρχαν χαμένα championship points εκατέρωθεν, αλλά στο τέλος η Ρωσίδα Daria Domova και η Ουκρανή Anastasiia Firman, No.1 στο ταμπλό, επικράτησαν με 6-7 (3), 7-6 (5), 15-13.


Η Ελένη Χατζηαβραάμ

Στα μονά του τουρνουά των Τιράνων, η Αλεξάνδρα Μάγια έφτασε μέχρι τη φάση των "16", κερδίζοντας στον 1ο γύρο τη Βρετανίδα Viviana Muci με 6-2, 6-3. Στη συνέχεια ηττήθηκε έπειτα από πολύ κλειστό παιχνίδι από την Ιταλίδα Miriana Galietta, Νο.5 στο ταμπλό, με 3-6, 6-4, 6-2.

Η Ελένη Χατζηαβραάμ, η οποία είναι γεννημένη το 2008, αντιμετώπισε στον 1ο γύρο τη Ρουμάνα Valentina Merku, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-0. Στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της και η Καλομοίρα Ράλλη, που ηττήθηκε από την Ρουμάνα Alexia Patru με 6-1, 6-2.

Στα αγόρια, ο Νικόλας Χατζηαβραάμ έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, χάρη στη νίκη του  με 6-1, 6-0 επί του Αλβανού Anthony Dema. Στη φάση των "16" κοίταξε στα μάτια για ένα σετ το Νο.3 του ταμπλό, Marek Nano, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 6-4, 6-0.

Στα προκριματικά μετά από πολύ κλειστό ματς ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Γρηγόρης Μαλεβίτης, που ηττήθηκε από τον Γάλλο Erwann Bouchet με 4-6, 6-0, 11-9, ενώ στο διπλό Χατζηαβραάμ και Μαλεβίτης κέρδισαν τους Κοσοβάρους Melos Nallbani και Drinor Shamolli με 6-4, 6-3, αλλά ηττήθηκαν στα προημιτελικά από το Νο.2 του ταμπλό, τον Ιταλό Matteo De Sanctis και τον Πολωνό Bruno Kokot, με 6-4, 6-1.


Ο Νικόλας Χατζηαβραάμ και η Ελένη Χατζηαβραάμ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots