Πρωταθλητής ο Σπύρου στη Λάρνακα

 
Πρωταθλητής ο Σπύρου στη Λάρνακα
tn team Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 - 16:20

Ο Χρήστος Σπύρου αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στη Λάρνακα της Κύπρου. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην κατηγορία των 16 ετών για τον Σπύρου, που κέρδισε τους δυο κορυφαίους του ταμπλό.

Ο Σπύρου είχε μια φανταστική εβδομάδα στην Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας και πέτυχε 5 νίκες χωρίς να χάσει σετ.

Στην πρεμιέρα του είχε κερδίσει τον Andrew Mathew John με 6-0, 6-2 και στη συνέχεια απέκλεισε χωρίς να απωλέσει game τον Ολλανδό Cooper Ter Meulen και τον Ανάργυρο Παναγιώτου.

Έχοντας 2 χαμένα games σε 6 σετ μπήκε στα ημιτελικά, όπου συνάντησε τον Πολωνό Oskar Grzegorzewski, No.1 στο ταμπλό και Νο.59 στην κατάταξη της Tennis Europe στα 16άρια. Μετά από ένα κλειστό ματς κατάφερε να τον κερδίσει και αυτόν χωρίς να χάσει σετ, με 6-3, 7-6 (8).

Στον τελικό, που έγινε σήμερα, ο Σπύρου αντιμετώπισε το Νο.2 του ταμπλό, Ανδρέα Τίμινη από την Κύπρο, με 6-3, 6-4. Έτσι, έχοντας κερδίσει τους δυο κορυφαίους του ταμπλό του Herodotou Tennis Academy TE U16 G2, ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε τον 1ο του διεθνή τίτλο στα 16άρια σε διοργάνωση της Tennis Europe.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chris Spyrou1 (@chris_spyrou1)

Στο τουρνουά των αγοριών στη Λάρνακα αγωνίστηκαν αρκετοί Έλληνες παίκτες αυτή την εβδομάδα, με τον Χρήστο Γκλαβά να κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά, πετυχαίνοντας 2 νίκες για να μπει στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε μετά από τρια γεμάτα σετ από τον Grzegorzewski. Στα προημιτελικά έφτασαν και οι Ανάργυρος Παναγιώτου και Ηρακλής Καλάνοφ, που ηττήθηκαν από τους Σπύρου και Τίμινη αντίστοιχα, ενώ στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμα οι Μιχαήλ Άγγελος Μπαμπινιώτης και Ανδρέας Λοϊζάς.

Στο διπλό των αγοριών, ο Καλάνοφ και ο Λοϊζάς έφτασαν ως τον τελικό, κερδίζοντας στα ημιτελικά τον Σπύρου και τον Ρώσο Ivan Gretskiy, με 7-6 (6), 1-6, 10-4. Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Κύπριοι Λεωνίδας Λαζαρίδης και Ανδρέας Τίμινη, που επικράτησαν στον τελικό των Καλάνοφ και Λοϊζά, με 6-3, 7-6 (5).

Στο ίδιο τουρνουά, η Νικολέτα Παρετζόγλου κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό των κοριτσιών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots