Καλή εβδομάδα για τον Σπύρου στην Κωνσταντινούπολη

 
Χρήστος Σπύρος
Χρήστος Σπύρος
tennisnews team Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 - 16:51

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχε ο Χρήστος Σπύρου στην Κωνσταντινούπολη, συμμετέχοντας στα προημιτελικά του μονού και στα ημιτελικά του διπλού, της διοργάνωσης 2ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe.

Ο Σπύρου πέτυχε δυο νίκες στο ταμπλό των μονών, στο δυνατό τουρνουά της 2ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe, που φιλοξενήθηκε στα indoors γήπεδα της Optimum Tennis Academy της Κωνσταντινούπολης.

Στον 1ο γύρο απέκλεισε τον Ουκρανό Anton Oliukha με 6-4, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε έπειτα από μεγάλη μάχη τον Ρώσο Daniil Stepanov, με 4-6, 6-2, 7-6 (3).

Στα προημιτελικά αντιμετώπισε το Νο.1 του ταμπλό και Νο.15 της συνολικής κατάταξης των αγοριών στην Tennis Europe, Tikhon Fedorov από τη Λευκορωσία, γνωρίζοντας την ήττα με 3-6, 1-6.

Στο διπλό ο Σπύρου συνεργάστηκε με τον Βούλγαρο Rafael Zard, κερδίζοντας στον 1ο γύρο τους Τούρκους Haydar Cem Gokpinar και Doruk Turknas με 6-7 (1), 6-2, 10-5 και στα προημιτελικά τους Ουκρανούς Sviatoslav Koliadynskyi και Anton Oliukha, με 6-4, 7-5. Στα ημιτελικά, Σπύρου και Zard ηττήθηκαν από τον Τούρκο Enes Kocu και τον Σλοβάκο Marek Nano, με 6-2, 6-2.

Στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης αγωνίστηκαν αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και οι Νικόλας και Ελένη Χατζηαβραάμ, καθώς και η Αθηνά Γρηγοριάδου.

Ο Νικόλας Χατζηαβραάμ αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών, γνωρίζοντας την ήττα από τον Τούρκο Ataol Toker, με 6-4, 6-2. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Toker έκανε μια μεγάλη πορεία και έφτασε στον τελικό χωρίς να χάσει σετ.

Στο διπλό, ο Νικόλας συνεργάστηκε με τον Ελβετό Luc Wieland, κερδίζοντας στον 1ο γύρο τους Σλοβάκους Daniel Balascak και Filip Poklemba, με 2-6, 6-4, 10-4. Στα προημιτελικά, οι δυο τενίστες ηττήθηκαν από τους Ρώσους Ivan Gretskiy και Daniil Stepanov, Νο.3 στο ταμπλό, με 4-6, 7-6 (3), 10-5, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή προσπάθεια.

Στο μονό των κοριτσιών, η Ελένη Χατζηαβραάμ ηττήθηκε από την Τουρκάλα Deniz Turan με 6-1, 6-1, ενώ η Αθηνά Γρηγοριάδου από την Ολλανδή Rose Marie Nijkamp, No.2 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3.

Στο διπλό, η Αθηνά και η Ελληνογαλλίδα Γεωργία Καλαμάρη, κέρδισαν αρχικά τις Τουρκάλες Mihrisah Yapici και Zeynep Su Yavuz με 7-5, 0-6, 10-7 και ηττήθηκαν στα προημιτελικά από δυο άλλες Τουρκάλες, τις Pelin Colak και Zeynep Ilker, με 6-4, 6-1.

Η Ελένη και η Deniz Turan γνώρισαν την ήττα στον 1ο γύρο από τις Τουρκάλες Runa Muderrisoglu και Ela Yener, με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots