Γιατί Mini Tennis Club?

 
Γιατί Mini Tennis Club?
Γιατί Mini Tennis Club?
tennisnews team Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 - 16:03

Το Mini Tennis Club, είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα όπου μικρά παιδάκια, από την ηλικία μόλις των 2 ετών, εντρυφούν σταδιακά στο άθλημα και πάνω από όλα εισάγονται στη φιλοσοφία του αθλητισμού και της παρέας, του συναγωνισμού, της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας ενώ αναπτύσσεται με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο, μέσω του ομαδικού παιχνιδιού δηλαδή, η κοινωνικότητά τους και κάθε τους δεξιότητα, εγκεφαλική και σωματική. Η εξελικτική αυτή διαδικασία αντικατοπτρίζεται στα διαφορετικά levels που έχουν διαμορφωθεί και βασίζονται κατά κύριο λόγο στην ηλικία των παιδιών. Μετά τα οχτώ τους χρόνια, συστήνουμε πλέον τα παιδιά σε εξωτερικούς συνεργάτες που ασχολούνται εξίσου σοβαρά με το τέννις.

Το Mini Tennis Club περιλαμβάνει δραστηριότητες και παιχνίδια με τη χρήση ρακέτας και με ειδικά μπαλάκια κατάλληλα για τους μικρούς μας φίλους. Η ικανοποίηση αλλά και η διασκέδαση των παιδιών αποτελεί το βασικό μέλημα καθώς το πρώτιστο, που είναι η ασφάλεια, είναι εξασφαλισμένο. Η ύπαρξη ορίων και κανόνων αποτελεί ένα ακόμη μέλημά μας, απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή της προπόνησής τους αλλά και σημαντικό πλεονέκτημα για την ενήλικη ζωή τους. Φωτεινή κλειστή αίθουσα προπονήσεων και πεντακάθαρα αποδυτήρια υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους ενώ έχει προβλεφθεί και ειδικός χώρος για τους γονείς που περιμένουν και δεν συμμετέχουν στο παιχνίδι.

Level 1 – (2 & 3 ετών)

Το πρώτο επίπεδο αφορά παιδιά 2&3 ετών. Το μάθημα γίνεται με διαδραστικό τρόπο και με τη συμμετοχή των γονέων. Τα παιδιά από νεαρή ηλικία έρχονται σε επαφή με το τένις με διασκεδαστικό τρόπο προάγοντας τη σωματική και ψυχική τους υγεία ενώ ωριμάζουν ψυχοκινητικά. Μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να κοινωνικοποιούνται και να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Ακόμη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους γονείς να περάσουν εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά τους.

Στο level 1 δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από διάφορες ασκήσεις όπως σκάλα, εμπόδια, ισορροπία, ζιγκ ζαγκ κλπ. Μαθαίνουμε forehand και backhand με την μπάλα στο έδαφος, volle με τη χρήση μπαλονιού και κάνουμε μια προεργασία για το servis. Το μάθημα κλείνει πάντα με ένα παιχνίδι.

Το μάθημα γίνεται με συμμετοχή γονέα, διαρκεί 30 λεπτά και γίνεται σε group μέχρι 6 παιδιά.

Mini Tennis Club

Level 2 – (4 & 5 ετών)

Αφορά παιδιά 4-5 ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά χτυπήματα του τένις (forehand, backhand, servis ) καθώς και τους κανόνες του παιχνιδιού. Συνδυαστικά χρησιμοποιείται ασκησιολόγιο play&stay (παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδος εκμάθησης mini tennis) και εκμάθηση των χτυπημάτων με τροφοδοσία και διόρθωση από τον προπονητή.

Επίσης σε αυτό το level μαθαίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού και συνεργάζονται μεταξύ τους, θέτοντας κοινούς στόχους.

Το μάθημα διαρκεί 45 λεπτά και γίνεται σε group μέχρι 6 παιδιά.

Level 3 – (6 έως 8 ετών)

Αφορά τα μεγαλύτερα παιδιά, 6-8 ετών. Τα παιδιά αρχίζουν να κάνουν ανταλλαγές στα mini tennis courts, αρχικά μαζί με το προπονητή και στο συνέχεια μεταξύ τους, μαθαίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού, ανταγωνίζονται και προετοιμάζονται για την ομαλή ένταξη τους στα κανονικού μεγέθους courts έχοντας όλα τα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες.

Σε αυτό το level το μάθημα διαρκεί 45 λεπτά και γίνεται σε group μέχρι 4 παιδιά.

Mini Tennis Club

Κλείστε ένα ραντεβού!

Ζήστε την εμπειρία mini tennis μαζί μας!

Ακαδημία Αγίας Παρασκευής: Λ. Μεσογείων 446

Ακαδημία Κηφισιάς: Χαρ Τρικούπη 16

2106014245

www.minitennisclub.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots