Ζαννιάς: "Ο Δήμος Αθηναίων και η ΕΦΟΑ διεκδικούν το Laver Cup 2026"

 
Σπύρος Ζαννιάς
Σπύρος Ζαννιάς © tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 - 14:45

Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) και Γενικός Γραμματέας της ΕΦΟΑ, κ. Σπύρος Ζαννιάς, αποκάλυψε πως η ομοσπονδία σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων διεκδικούν τη διοργάνωση του Laver Cup του 2026, καθώς και πως θα έχουμε διεθνές τουρνουά junior το 2023 στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Σπύρος Ζαννιάς, Γενικός Γραμματέας της ΕΦΟΑ και πρώην πρόεδρος, ήταν προσκεκλημένος της εκπομπής "Αθλητικός Τουρισμός" της ΕΡΑ Σπορ το πρωί της Κυριακής, με αφορμή τη διοργάνωση των αγώνων του Davis Cup της Ελλάδας με τον Ισημερινό στο ΟΑΚΑ το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κόσμος θα δώσει δυναμικό "παρών" και η ατμόσφαιρα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου αναμένεται μαγική.

Έκανε μάλιστα λόγο και για άνοιγμα επιπλέον θέσεων στο κλειστό "Νίκος Γκάλης", κάτι που επιβεβαιώθηκε και με επίσημη ανακοίνωση μερικές ώρες αργότερα: "Είναι συγκλονιστικό το ενδιαφέρον του κόσμου. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να ανοίξουμε και κάποιες άλλες θέσεις", είπε συγκεκριμένα. 

Επιπλέον, ο κ. Ζαννιάς έδωσε και μια σημαντική είδηση, αποκαλύπτοντας πως η ΕΦΟΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων διεκδικούν τη διοργάνωση ενός πολύ σπουδαίου event, του Laver Cup, για τη σεζόν του 2026.

"H ομοσπονδία μαζί με τον Δήμο Αθηναίων διεκδικούν το Laver Cup για το 2026. Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται στον αέρα και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω και τον Δήμο Αθήνας, αλλά και τις δυο κυρίες που διαχειρίζονται -με επικεφαλής τη Μαρία Παπαδοπούλου- το θέμα αυτό με την επιχείρηση που έχει δημιουργηθεί για τον τουρισμό μέσα στο Δήμο. Η διεκδίκηση αυτή είναι για το 2026 και πιστεύω ότι θα είναι και νικηφόρα."

Τέλος, ο κ. Ζαννιάς ανέφερε και πως θα έχουμε ένα διεθνές και ένα εθνικό τουρνουά junior στην Αρχαία Ολυμπία το 2023, μέσα στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία: "Στο καλαντάρι του 2023 θα έχουμε τουρνουά τένις μέσα στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, ένα διεθνές τουρνουά και ένα εθνικό πρωτάθλημα, με στόχο και να προβάλλουμε της ΔΟΑ, αλλά και τα παιδιά που θα έρθουν στην Ακαδημία να κάνουν κάποια σεμινάρια, να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους, το αρχαίο στάδιο και τα μουσεία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots