Στους "16" ο Σακελλαρίδης, πήρε το ντέρμπι με Σκορίλα

 
Στους "16" ο Σακελλαρίδης, πήρε το ντέρμπι με Σκορίλα
tn team Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 - 8:56

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε το ελληνικό ντέρμπι με τον Αλέξανδρο Σκορίλα στον 1ο γύρο στο Sharm El Sheikh και πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τη φάση των "16" του δυνατού τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης, μόλις 17 ετών, επικράτησε του Αλέξανδρου Σκορίλα με 6-4, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και μετά από δυο πολύ κλειστά σετ, για να μπει στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh στην Αίγυπτο.

Ο Στέφανος μπήκε στο κυρίως ταμπλό της δυνατής διοργάνωσης της ITF ως lucky loser. Είχε πάρει bye για τον 2ο γύρο των προκριματικών, όπου κέρδισε τον Ινδό Gunjan Jadhav με 6-3, 4-6, 10-6. Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, είχε ηττηθεί από τον Ταϊβανό Ray Ho με 3-6, 4-6, πήρε όμως τη δεύτερη ευκαιρία να αγωνιστεί ως lucky loser και την εκμεταλλεύτηκε, παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση για τη φάση των "16".

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Καζάκο Beibit Zhukayev, Νο.696 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Στο ταμπλό των γυναικών, η αδερφή του Στέφανου, Σαπφώ Σακελλαρίδη, ηττήθηκε στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό από την Αιγύπτια Sandra Samir, με 6-1, 6-4.

Η 18χρονη Σαπφώ μπήκε και εκείνη στο κυρίως ταμπλό ξεκινώντας από τα προκριματικά, όπου κέρδισε τη Βόσνια Anita Wagner με 7-5, 7-5 και τη Ρουμάνα Elena-Teodora Cadar με 6-3, 3-6, 10-8.

Η Σακελλαρίδη έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό, όπου μαζί με τη Σέρβα Natalija Stevanovic θα παίξει σήμερα με τη Ρουμάνα Irina Fetecau και την Ελβετίδα Simona Waltert, για την προημιτελική φάση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots