Συνεχίζουν στο Lyttos Beach οι Έλληνες αθλητές

 
Ο Γιάννης Ξυλάς
Ο Γιάννης Ξυλάς
tn team Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 - 17:11

Οι Αλέξανδρος Σκορίλας, Γιάννης Ξυλάς, Αριστοτέλης Θάνος στους άνδρες και η Σαπφώ Σακελλαρίδη στις γυναίκες, συνεχίζουν στη φάση των "16" των τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Με πολύ καλό απολογισμό για τους Έλληνες αθλητές κύλησε η σημερινή μέρα στη Χερσόνησο του Ηρακλείου στην Κρήτη και στα γήπεδα του Lyttos Beach, όπου 4 εκπροσώποι της χώρας μας προκρίθηκαν στον 2ο γύρο.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.6 του ταμπλό, κέρδισε τον Αμερικανό Jake Van Emburgh με 6-3, 6-2.

Ο Γιάννης Ξυλάς, ημιφιναλίστ στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας στο Lyttos Beach, συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του και επιβλήθηκε του Ισπανού Nicolas Rafael Goldberg Alviani με 6-4, 6-0.

Στους "16" προκρίθηκε και ο Αριστοτέλης Θάνος, που επίσης δεν αντιμετώπισε δυσκολίες, κερδίζοντας τον Ιταλό Lorenzo Sciahbasi με 6-2, 6-1.

Στο τουρνουά των γυναικών, που γίνεται στα χωμάτινα courts του Lyttos Beach (το τουρνουά των ανδρών γίνεται στα hardcourts), η Σαπφώ Σακελλαρίδη, Νο.1 στο ταμπλό, κέρδισε την Ιταλίδα Irene Lavino με 6-3, 7-6 (5) και μπήκε επίσης στη 16άδα.

Εκτός 2ου γύρου έμειναν οι Έλενα Κοροκοζίδη και Στυλιανή Ρουσσοπούλου. Η Κοροκοζίδη ηττήθηκε από την Ουκρανή qualifier Yelyzaveta Chainykova με 6-2, 6-2, ενώ η Ρουσσοπούλου από την Ιταλίδα qualifier Viola Turini με 6-1, 6-1.

Αύριο θα γίνουν οι αγώνες για τον 2ο γύρο των μονών, αλλά και για τα προημιτελικά των διπλών. Στους άνδρες, ο Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Samuele Pieri, o Θάνος τον Αυστραλό Jacob Bradshaw, Νο.5 στο ταμπλό, ο Ξυλάς τον Ιταλό Andrea Guerrieri, Νο.4 στο ταμπλό και ο Δημήτρης Σακελλαρίδης τον Ισραηλινό Ron Ellouck, που έβγαλε εκτός το Νο.1 του ταμπλό σήμερα, Ryuki Matsuda.

Στα προημιτελικά των διπλών, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσουν τους Αμερικανούς Alexander Brown και Jake Van Emburgh, ενώ οι Σκορίλας και Θάνος θα αναμετρηθούν με τον Αργεντινό Gian Matias Di Natale και τον Ιταλό Lorenzo Sciahbasi.

Στις γυναίκες, για το μονό η Σαπφώ Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Polina Leykina, ενώ αργότερα θα παίξει και στο διπλό, όπου μαζί με την Ιταλίδα Laura Mair θα αντιμετωπίσουν τις Iveta Dapkute και Aleksandra Julia Zuchanska.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots