Διπλή πρόκριση για τον Σακελλαρίδη στο Monastir

 
Διπλή πρόκριση για τον Σακελλαρίδη στο Monastir
tn team Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 - 18:31

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Monastir της Τυνησίας ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος προκρίθηκε στους "16" του μονού και στα προημιτελικά του διπλού της διεθνούς διοργάνωσης 15.000 δολαρίων της ITF. Στο 25άρι των γυναικών, στα προημιτελικά του διπλού μπήκαν η Μάγδα Αδαλόγλου και η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ, ο Στέφανος Σακελλαρίδης έκανε την ανατροπή και ξεπέρασε το εμπόδιο του Πορτογάλου Tiago Pereira με 3-6, 6-3, 6-2, για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία.

Την Πέμπτη θα δώσει τον επόμενο αγώνα του στο μονό ο Στέφανος, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.407 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, που θα αντιμετωπίσει είτε τον Ιταλό qualifier Luca Fantini, είτε τον Γάλλο Arthur Bouquier.

Στο διπλό, ο Στέφανος και ο αδερφός του, Μιχάλης Σακελλαρίδης, κέρδισαν έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς τους Νο.4 του ταμπλό, Robin Bertrand και Valentin De Carvalho, με 6-4, 6-7 (5), 10-8. Στα προημιτελικά οι δυο Έλληνες παίκτες θα παίξουν με τον Γερμανό Christoph Negritu και τον Αμερικανό Michael Zhu.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο μικρός αδερφός του Στέφανου και του Μιχάλη, ο Δημήτρης Σακελλαρίδης, που μαζί με τον Maximus Jones από την Ταϊλάνδη κέρδισαν τους Leon Formella και Edouard Villoslada με 6-2, 6-1.

Ο 17χρονος Δημήτρης, που κέρδισε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο 15άρι της προηγούμενης εβδομάδας στο Monastir, θα παίξει στα προημιτελικά είτε με τους Ιταλούς Leonardo Rossi και Mariano Tammaro, είτε με τους Γάλλους Cesar Bourgois και Louis Tessa.

Στο τουρνουά των γυναικών, που ανήκει στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων, οι Μάγδα Αδαλόγλου και Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισαν την Ισπανίδα Ana Giraldi Requena και τη Βραζιλιάνα Julia Konishi Camargo Silva με 6-1, 6-3. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τη Νιγηριανή Adesuwa Osabuohien και την Κινέζα Zixuan Zeng.

Στα προκριματικά των τουρνουά του Monastir, συμμετείχαν οι Αδαλόγλου, Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης.

Η Αδαλόγλου, που μπήκε με bye στον 2ο γύρο, γνώρισε την ήττα από τη Βελγίδα Lara Salden, Nο.601 στον κόσμο, με 7-6 (2), 6-2.

Στο ανδρικό ταμπλό, ο Μιχάλης Σακελλαρίδης κέρδισε τον Βραζιλιάνο Breno Rossetto Urvaneja με 4-6, 6-1, 10-7, αλλά ηττήθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο από τον Ρώσο Igor Kudriashov με 6-2, 6-7 (4), 10-4.

Έως τον 2ο γύρο των προκριματικών έφτασε και ο Δημήτρης Σακελλαρίδης, που απέκλεισε τον Αμερικανό Christopher Chien με 6-1, 6-1, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ρώσο Aleksandr Lobanov με 6-2, 6-4.

Αύριο, το ελληνικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο γυναικείο τουρνουά, όπου θα κάνουν τις πρεμιέρες τους στο κυρίως ταμπλό η Μιχαέλα Λάκη και η Σαπφώ Σακελλαρίδη. Η Λάκη θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Yasmin Mansouri και η Σακελλαρίδη την Κινέζα Jiaqi Wang.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots