Φιναλίστ η Σακελλαρίδη στο 25άρι του Monastir

 
Φιναλίστ η Σακελλαρίδη στο 25άρι του Monastir
tn team Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 - 21:06

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ήταν φιναλίστ στο διπλό του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία. Στον τελικό του ανδρικού τουρνουά προκρίθηκε ο Δημήτρης Σακελλαρίδης.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Γερμανίδα συμπαίκτριά της, Katharina Hobgarski, ηττήθηκαν σε έναν πολύ κλειστό τελικό μεταξύ Νο.1 και Νο.2 του ταμπλό, από τις Βελγίδες Magali Kempen και Lara Salden, με 6-7 (5), 6-4, 10-4.

Είχαν ένα πολύ καλό τουρνουά στο hardcourt τουρνουά του Monastir η Hobgarski με τη Σακελλαρίδη, που κέρδισαν στον 1ο γύρο τις Sara Lanca και Zixuan Zeng με 6-0, 6-2, στα προημιτελικά τις Yasmine Kabbaj και Nadine Keller με 6-4, 6-0 και στα ημιτελικά τις Ines Ibbou και Yasmine Mansouri με 6-3, 6-4.

Σήμερα, παρότι ήταν πολύ κοντά σε μια νέα επικράτηση με straight sets, έχασαν τελικά το 2ο σετ μετά το break των Kempen και Salden στο 10ο game, για να οδηγηθούν για 1η φορά στο τουρνουά σε match tie-break. Εκεί οι Βελγίδες κέρδισαν τους 8 από τους 10 τελευταίους πόντους και επικράτησαν με 10-4, για να ολοκληρώσουν το παιχνίδι σε 2 ώρες και 4 λεπτά.

Το ελληνικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί έως και την τελευταία ημέρα του τουρνουά, καθώς στους άνδρες, που είναι τουρνουά 15.000 δολαρίων, ο Δημήτρης Σακελλαρίδης και ο Γερμανός συμπαίκτης του, Florian Broska, κέρδισαν σήμερα στον εξ αναβολής ημιτελικό τους Alexander Donski και Tiago Pereira, No.2 στο ταμπλό, με 7-5, 7-5.

Θυμίζουμε πως ο ημιτελικός είχε διακοπεί στο 7-5, 4-4 και συνεχίστηκε σήμερα, με το ελληνογερμανικό δίδυμο να ολοκληρώνει την αποστολή του. Ο άλλος ημιτελικός δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, με τους Γάλλους Etienne Donnet και Fabien Salle να προηγούνται των κορυφαίων του ταμπλό, Jakub Paul και Mark Wallner, με 7-6 (5), 5-5, 30-30. Θα συνεχιστεί αύριο το ματς και την ίδια μέρα θα γίνει και ο τελικός, όπου ο 17χρονος Έλληνας τενίστας θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο της καριέρας του σε ITF Pro διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots