Νικήτρια η Χριστοφή με Λάκη, πρόκριση για Σακελλαρίδη και Κοροκοζίδη

 
Νικήτρια η Χριστοφή με Λάκη, πρόκριση για Σακελλαρίδη και Κοροκοζίδη
tn team Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 - 18:02

Η Έλενα Χριστοφή κέρδισε την ελληνική μάχη της ημέρας με τη Μιχαέλα Λάκη στο Lyttos Beach και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF, όπου θα βρεθούν και οι Σαπφώ Σακελλαρίδη και Έλενα Κοροκοζίδη.

Κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, η Έλενα Χριστοφή επικράτησε της Μιχαέλας Λάκη με 6-3, 7-6 (4) και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Lyttos Beach, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Χριστοφή πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-1 στο 1ο σετ και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι. Και στο 2ο σετ είχε προηγηθεί νωρίς με 3-1, αλλά αργότερα βρέθηκε πίσω 3 φορές με break, στο 3-4, στο 4-5 και στο 5-6.

Η Λάκη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία απ' αυτές τις συνθήκες, με τη Χριστοφή να κερδίζει τελικά και αυτό το σετ, στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4 και ολοκλήρωσε το ματς σε 2 ώρες και 11 λεπτά.

Με τη μεγάλη αυτή νίκη, η Χριστοφή, Νο.715 στην παγκόσμια κατάταξη, θα κοντραριστεί αύριο με τη Ρουμάνα Cristina Dinu, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.287 στον κόσμο, για μια θέση στα προημιτελικά.

Στη φάση των "16" προκρίθηκαν και οι Σαπφώ Σακελλαρίδη και Έλενα Κοροκοζίδη. Η Σακελλαρίδη, Νο.2 στο ταμπλό, επικράτησε της Αμερικανίδας Isabella Barrera Aguirre με 6-1, 6-2 και θα παίξει αύριο με τη Ρουμάνα Oana Gavrila, την οποία γνωρίζει πολύ καλά αφού είναι συμπαίκτριες στο διπλό.

Η Κοροκοζίδη χρειάστηκε να μείνει στο γήπεδο για 2 ώρες και 48 λεπτά, αλλά κατάφερε να επικρατήσει της Ρουμάνας qualifier, Simona Ogescu, με 6-4, 5-7, 6-3. Αύριο θα αναμετρηθεί με μια ακόμα Ρουμάνα, την Alexandra Ignatik, Nο.4 στο ταμπλό και Νo.295 στον κόσμο.

Εκτός από τις Χριστοφή, Σακελλαρίδη και Κοροκοζίδη, στη φάση των "16" αύριο θα αγωνιστεί και η Δήμητρα Παύλου, απέναντι στην Ουκρανή Anastasiya Soboleva, Nο.6 στο ταμπλό και No.322 στον κόσμο.

Για τα προημιτελικά του διπλού, η Χριστοφή και η Περουβιανή συμπαίκτριά της, Anastasia Iamachkine, θα αντιμετωπίσουν τις Anna Popescu και Laura Svatikova, ενώ οι Κοροκοζίδη και Margarita Ignatjeva θα παίξουν με τις Emma Slavikova και Anastasia Zolotareva.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και ο 1ος γύρος σε μονά και διπλά στο τουρνουά των ανδρών, που ανήκει στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων της ITF.

Παρότι προηγήθηκε με σετ και έκανε καλό ματς, ο Αλέξανδρος Σκορίλας δεν τα κατάφερε τελικά κόντρα στον Βρετανό qualifier Sean Hodkin, από τον οποίο ηττήθηκε με 4-6, 7-5, 6-4.

Μοναδική χαμένη ευκαιρία είχε ο Δημήτρης Σακελλαρίδης, ο οποίος προηγήθηκε με 5-3, 40-0 στο 3ο σετ, αλλά και με 6-3 στο tie-break που ακολούθησε, για να γνωρίσει την ήττα τελικά από τον Μαροκινό - επίσης προερχόμενο από τα προκριματικά - Younes Lalami Laaroussi, με 2-6, 6-4, 7-6 (7), σε ένα ματς που ο Έλληνας τενίστας είχε συνολικά 7 χαμένα match points!

Στα διπλά, οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Σκορίλας έχασαν στις λεπτομέρειες από τους Νο.3 του ταμπλό, Kai Lemstra και Jakub Nicod, με 3-6, 6-3, 10-8. Οι Ανδρέας Πολυχρονόπουλος και Μιχάλης Σακελλαρίδης ηττήθηκαν από τους David Stevenson και Harry Wendelken με 6-1, 6-2, ενώ οι Χρήστος Γκλαβάς και Γιώργος Βάλαρης από τους Tuna Altuna και Lalami Laaroussi με 6-0, 6-2.

Αύριο, για τα προημιτελικά του διπλού θα αγωνιστούν οι Γιάννης Κουντουράκης και Δημήτρης Σακελλαρίδης, που θα αντιμετωπίσουν τον Σουηδό Simon Freund και τον Αμερικανό Christopher Papa. Οι Κύπριοι Σέργης Κυρατζής και Λευτέρης Νέος θα παίξουν επίσης στα προημιτελικά, κόντρα στους Νο.4 του ταμπλό, Gianmarco Ferrari και Patrick Edward Toman.

Όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά και το αυριανό πρόγραμμα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots