Ήττα και για τη Βαλεντίνη, 2-0 η Σερβία

 
Ήττα και για τη Βαλεντίνη, 2-0 η Σερβία
tn team Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 - 17:06

Η Εθνική ομάδα της Σερβίας κέρδισε την Ελλάδα και έγινε αυτομάτως το "αφεντικό" του ομίλου, καθώς ούτε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου τα κατάφερε στο μονό, παρότι βρέθηκε κοντά στη νίκη.

Η Γραμματικοπούλου προηγήθηκε με σετ και πάλεψε σε ένα αμφίρροπο 2ο σετ, δεν το κέρδισε όμως και τελικά ηττήθηκε από τη Mia Ristic με 2-6, 6-4, 6-1.

Η Σερβία έκανε έτσι το 2-0 επί της Ελλάδας στο Oeiras, καθώς νωρίτερα η Aleksandra Krunic είχε κερδίσει την Δέσποινα Παπαμιχαήλ με 6-0, 6-3.

Η Βαλεντίνη ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, έχασε μόλις 2 games στο 1ο σετ, ωστόσο στο υπόλοιπο παιχνίδι η Ristic ανέβηκε και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο.

Το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με την 27χρονη Ελληνίδα να μειώνει από το 5-2 σε 5-4, σβήνοντας και 3 set points στο σερβίς της Σέρβας στο 5-3! Ωστόσο, η Ristic έκανε νέο break στο αμέσως επόμενο game και τελικά πήρε το σετ με 6-4.

Αυτό άλλαξε τις ισορροπίες και η Ristic πήρε τον απόλυτο έλεγχο στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-0 και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 7ο game για το 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 10 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Η Σερβία είναι πλέον σε θέση ισχύος, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και το διπλό, για να έχουμε τις ακριβείς βαθμολογίες μετά και τη 2η μέρα των αγώνων. Η σερβική ομάδα πάντως θα είναι η μόνη αήττητη σε κάθε περίπτωση στο Pool C, με την Ελλάδα να έχει μια νίκη και μια ήττα. Σουηδία και Νορβηγία παίζουν αυτή την ώρα στο άλλο tie του ομίλου.

Ο στόχος της 1ης θέσης πάντως απομακρύνεται για την ελληνική ομάδα, που θυμίζουμε και με τη 2η θέση έχει τη δυνατότητα να προκριθεί στα νοκ άουτ του Billie Jean King Cup, μέσω των αγώνων μπαράζ του τελευταίου τριημέρου της εβδομάδας (11-13 Απριλίου).

Από σήμερα άλλωστε στη Λισαβόνα βρίσκεται και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία πιθανότατα θα μπορέσει να ενισχύσει και αγωνιστικά την ομάδα μας τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αναμένεται να πάρει μια πρώτη γεύση από τα γήπεδα σήμερα, παίζοντας στο διπλό με τη Σερβία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots