Η Ελλάδα κέρδισε τη Σουηδία και έκανε το πρώτο βήμα!

 
Η Ελλάδα κέρδισε τη Σουηδία και έκανε το πρώτο βήμα!
tn team Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 - 20:21

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισαν το αποφασιστικό ματς του διπλού και η Ελλάδα επικράτησε της Σουηδίας με 2-1 στη Λισαβόνα, για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup.

Το πρώτο βήμα πρόκρισης έγινε για την Εθνική μας, που κέρδισε τη Σουηδία με 2-1 στο Pool C του τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup, που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Oeiras στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και η σουηδική ομάδα μοιράστηκαν τις νίκες στα δυο παιχνίδια των μονών κι έτσι το διπλό ήταν το αποφασιστικό ματς του tie, με τις Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ να κερδίζουν τις Caijsa Wilda Hennemann και Kajsa Rinaldo Persson με 6-4, 7-5.

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ 2-1
Δέσποινα Παπαμιχαήλ - Kajsa Rinaldo Persson 6-4, 6-4
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου - Caijsa Wilda Hennemann 6-4, 3-6, 6-4
Γραμματικοπούλου/Παπαμιχαήλ - Rinaldo Persson/Hennemann 6-4, 6-4

Η Ελλάδα πήρε έτσι την 1η της νίκη στον όμιλο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 2η θέση. Στην 1η θέση πέρασε η Σερβία, η οποία κέρδισε στο άλλο tie της ημέρας τη Νορβηγία με 3-0.

Αύριο η ομάδα μας, που έχει captain τον Γιάννη Στεργίου, θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, σε ένα δύσκολο ματς, που όμως με νίκη θα βρεθεί πια πολύ κοντά στον μεγάλο στόχο. Όπως και σήμερα, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Η Σερβία βρίσκεται στο Oeiras με την Aleksandra Krunic, άλλοτε και Νο.35 στον κόσμο, τη Mia Ristic (#335 WTA), την ανερχόμενη 19χρονη Lola Radivojevic (#379 WTA) και την Elena Milovanovic (#487 WTA).

Θυμίζουμε πως στην ελληνική αποστολή, εκτός από τις Γραμματικοπούλου (#206 μονά, #103 διπλά) και την Παπαμιχαήλ (#235 μονά, #107 διπλά), είναι και η Μάρθα Ματούλα (#322 WTA), ενώ αναμένεται και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ωστόσο όλο τον προηγούμενο μήνα - έως και το Σάββατο - αγωνιζόταν στην Αμερική, έτσι είναι άγνωστο το πότε θα είναι διαθέσιμη. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots