Σάκκαρη: "Η χειρότερη διαιτησία που είδα στη ζωή μου"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 - 12:39

Η Εθνική ομάδα των γυναικών είχε αρκετά παράπονα από τη διαιτησία στον χθεσινό αγώνα της με τη Μεγάλη Βρετανία στο Μπαθ, με τη Μαρία Σάκκαρη να δηλώνει μετά το τέλος του ματς πως δεν έχει δει χειρότερες αποφάσεις από τους επόπτες στη ζωή της!

"Ήταν πολύ κακή, από το 1ο rubber. Ήταν η χειρότερη που έχω δει στη ζωή μου. Είναι απαράδεκτο", δήλωσε η Σάκκαρη, μετά την ήττα της με 4-6, 6-2, 6-3 από την Johanna Konta, αναφερόμενη φυσικά στη διαιτησία.

"Υπάρχουν πολλές παίκτριες από το Top 100 εδώ και παίζουμε με κακές μπάλες. Και οι επόπτες δεν έχουν ξαναδουλέψει! Αυτό έχω να πω. Θα έπρεπε να υπάρχει hawk-eye. Οι διαιτητές είναι καλοί, προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά οι επόπτες είναι οι χειρότεροι που έχω δει στη ζωή μου."

Ούτε η βρετανική ομάδα ήταν πάντα ευχαριστημένη με τις αποφάσεις των κριτών, αλλά η Ελλάδα ήταν αυτή που είχε τα περισσότερα παράπονα: "Υπήρξαν λάθη και στις δυο πλευρές, δε λέω πως έκαναν λάθη μόνο εναντίον μας, αλλά ήταν σίγουρα περισσότερα εναντίον μας από τη δική μας οπτική γωνία. Γενικά υπήρξαν πολλά λάθη. Έχουμε συνηθίσει να έχουμε εξαίρετους επαγγελματίες στο tour και ερχόμαστε εδώ, όπου είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το Fed Cup, θα έπρεπε να είναι εξίσου καλοί επαγγελματίες."

"Είμαι πολύ απογοητευμένη. Είναι άδικο να παίζεις σ' αυτές τις συνθήκες. Τρεις απ' αυτές τις αποφάσεις ήταν στην ισοπαλία (40-40). Άξιζε τη νίκη (η Boulter), αλλά ας παίξουμε δίκαια. Γι' αυτό δεν παίζουμε τένις; Όχι για τους επόπτες. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι ο τρόπος που έπαιξε, είναι για το fair play. Αν η μπάλα είναι άουτ, το δέχομαι. Αν είναι μέσα, το δέχομαι. Αλλά όχι αν είναι ξεκάθαρα άουτ. Δεν έχει σημασία πλέον, αλλά αν είναι να χάσω, θέλω να χάσω σωστά", είπε με τη σειρά της η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που μαζί με τον αρχηγό της ομάδας μας, Τάσο Μπαβέλα, διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές στην chair umpire κατά τη διάρκεια του 3ου σετ του αγώνα της, όπου είχε προηγηθεί με 2-0. Τελικά ηττήθηκε από την Katie Boulter με 6-3, 4-6, 6-3, έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

H Johanna Konta αντίθετα, υποστήριξε πως οι κακές αποφάσεις των κριτών δεν αλλοίωσαν κανένα αποτέλεσμα: "Νομίζω ήταν δύσκολο και για τις δυο ομάδες, σε ένα τόσο κρίσιμο ματς σαν κι αυτό, οι επόπτες θα νιώθουν κι αυτοί αρκετή πίεση. Οι αποφάσεις σήμερα δεν επηρέασαν τα αποτελέσματα των αγώνων. Υπήρχαν λάθη εκατέρωθεν. Η ένταση ήταν μεγάλη εκεί έξω και οι παίκτριες έβλεπαν αυτά που ήθελαν να δουν. Ο αδερφός μου είναι διαιτητής και τους καταλαβαίνω".

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει νίκη στα δυο πολύ κλειστά παιχνίδια του μονού που έδωσαν Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Σάκκαρη, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τη Μεγάλη Βρετανία. Σήμερα θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία και η νίκη θα είναι μονόδρομος, ώστε να αποφύγει τα μπαράζ του υποβιβασμού.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots