WTA
Ξανά πρόβλημα στη μέση η Badosa, που εγκατέλειψε (vids)

 
Ξανά πρόβλημα στη μέση η Badosa, που εγκατέλειψε (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 2:28

Το πρόβλημα με τη μέση δεν λέει να αφήσει ήσυχη την Paula Badosa, που έπαιζε μεγάλο τένις κόντρα στην Aryna Sabalenka και πλησίασε στην σπουδαία νίκη, όμως οι ενοχλήσεις δεν της επέτρεψαν να ολοκληρώσει το ματς και τελικά εγκατέλειψε στο 3ο σετ.

Η Badosa όχι μόνο κοίταζε στα μάτια τη Sabalenka, αλλά λίγο έλειψε να γυρίσει το ματς, ωστόσο άρχισε να έχει πρόβλημα με τη μέση της από πριν ακόμα τελειώσει το 2ο σετ και τελικά εγκατέλειψε στα μέσα του 3ου, με το σκορ να είναι στο 6-7 (4), 6-4, 3-3.

To παιχνίδι άργησε να ξεκινήσει λόγω των προηγούμενων αγώνων που κράτησαν αρκετή ώρα και τελικά οι δυο παίκτριες μπήκαν στο court λίγο πριν τις 23:00 (τοπική ώρα) στην Στουτγκάρδη.

Η Badosa έχασε 2 ευκαιρίες για να πάρει το 1ο σετ στο 12ο game, όταν ήταν μπροστά με 6-5, με την Sabalenka τελικά να το κερδίζει στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-4.

Στο 2ο σετ η Badosa ήταν ανώτερη και προηγήθηκε και με double break στο 5-2. Κάπου εκεί ωστόσο άρχισε να την ενοχλεί ξανά η μέση της, ένα πρόβλημα που την έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο.

Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, είδε το 5-2 να γίνεται 5-4, αλλά υπερασπίστηκε το σερβίς της στο 10ο game και έκλεισε το 2ο σετ. Παρά τον τραυματισμό, έκανε πρώτη break στο 3ο σετ και προηγήθηκε με 3-1.

Ενδεχομένως και να πίστεψε σε εκείνο το σημείο ότι μπορούσε να πάρει την πρόκριση, όμως γρήγορα η Sabalenka έκανε το break back για το 3-3 και η Badosa φαινόταν ανήμπορη να διεκδικήσει κάτι απ' αυτό το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να σηκώσει τελικά λευκή πετσέτα.

Αυτό ήταν το 2ο συνεχόμενο τουρνουά της Sabalenka που κερδίζει την Badosa - με την οποία είναι πολύ καλές φίλες - στην πρεμιέρα της, ενώ αξίζει να σημειωθεί και πως για 3η διαδοχική χρονιά η Λευκορωσίδα είναι εκείνη που σταματάει την πορεία της Ισπανίδας στο τουρνουά της Στουτγκάρδης.

Το παιχνίδι, που θα μπορούσε να πάει και πιο μακριά, ολοκληρώθηκε στις 01:15 μετά τα μεσάνυκτα και η Sabalenka πήρε μια πολύ δύσκολη πρόκριση για τα προημιτελικά του Porsche Tennis Grand Prix. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των Marketa Vondrousova και Anastasia Potapova.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Coco Gauff, που επίσης είχε πολύ δύσκολο έργο αλλά κατάφερε να κερδίσει την Sachia Vickery με 6-3, 4-6, 7-5.

Η Ons Jabeur επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας από σετ πίσω την Ekaterina Alexandrova, με 2-6, 6-3, 7-6 (1), σε έναν αγώνα για τον 1ο γύρο. Στον 2ο γύρο η Τυνήσια θα αντιμετωπίσει την Jasmine Paolini, που συνέτριψε τη Sara Errani με 6-1, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots