ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Ήταν μεγάλη νίκη, έδειξα ότι δεν μ' αρέσει να τα παρατάω!"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Ήταν μεγάλη νίκη, έδειξα ότι δεν μ' αρέσει να τα παρατάω!"
© Barcelona Open
tn team Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 0:08

Αρκετά ευδιάθετος ήταν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον προημιτελικό-θρίλερ με τον Diaz Acosta o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μίλησε για μια μεγάλη νίκη, εξηγώντας πως είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό αντίπαλο που του έβαλε μια πολύ μεγάλη πρόκληση και του θύμισε τον Rafael Nadal.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του κάναμε για το πως του που βγήκε να πανηγυρίσει μ' αυτόν τον τρόπο (πέφτωντας στο έδαφος), ο Στέφανος έκανε λόγο για μια μεγάλη νίκη και στάθηκε στο επίπεδο του αντιπάλου του, που είναι αριστερόχειρας και έχει παρόμοιο στυλ παιχνιδιού με αυτό του Rafael Nadal. Το ματς μάλιστα από τη δική του πλευρά του θύμισε αρκετά τον συναρπαστικό τελικό που έπαιξε με τον Rafa το 2021 στο ίδιο γήπεδο.

"Δεν πανηγυρίζω πολύ συχνά έτσι, ιδίως μετά από προημιτελικό, αλλά το ματς παίχτηκε σε τόσο μεγάλες εντάσεις και μπήκα σε τόσο ανεξέλεγκτες καταστάσεις που έπρεπε να το αφήσω να βγει όλο έξω στο τέλος! Είχα κατανοήσει πόσο δύσκολος ήταν ο αγώνας και πιστεύω πως έκανα ένα εντυπωσιακό comeback. Αυτό μου ανοίγει πόρτες, μου δείχνει πόσο μαχητικός είμαι και πόσο δεν μ' αρέσει να τα παρατάω. Ήταν μια μεγάλη νίκη.

Δεν το λέω συχνά, αλλά ήταν μεγάλη νίκη. Πιστεύω πως αυτός ο παίκτης έχει πολύ μέλλον, ειδικά στα χωμάτινα γήπεδα. Στα σκληρά δεν τον έχω δει να παίζει, αλλά στο χώμα είναι ένας πολύ επικίνδυνος και καλός παίκτης. Έχει ένα παρόμοιο στυλ με του Nadal. Σήμερα είχα πολύ δύσκολο έργο και έπρεπε να βρω τρόπους και έναν παρόμοιο ρυθμό που είχα βρει στον τελικό με τον Rafa πριν λίγα χρόνια."

Τον ρωτήσαμε, στη συνέχεια, για το αν περίμενε τόσο υψηλό επίπεδο από τον 23χρονο Αργεντινό: "Το περίμενα, ναι. Τον είχα δει πριν μερικές εβδομάδες που είχε κερδίσει έναν τίτλο στη Λατινική Αμερική (σ.σ. κατέκτησε τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες). Είχα δει σε τι επίπεδο μπορεί να παίξει. Είναι νέος παίκτης στο tour, δεν έχει παίξει πολύ, αλλά το πιο επικίνδυνο κατά την άποψή μου είναι να βλέπεις παίκτες που εμφανίζονται από το πουθενά και κερδίζουν κατευθείαν έναν τίτλο, κάτι που συνήθως παίρνει πολλά χρόνια να κάνεις. Όταν κάποιος με το που ξεκινάει κάνει τόσο μεγάλα βήματα στο ATP Tour, δείχνει ότι έχει πιάσει ένα πολύ καλό επίπεδο και σίγουρα δεν είναι ένας έυκολος αντίπαλος. Είναι αριστερόχειρας, έχει ένα παρόμοιο στυλ με τον Nadal, είναι ψηλός, έχει μεγάλα χτυπήματα, κυρίως με το forehand και ήταν φυσιολογικό να μπω σε μια μάχη μαζί του όπως αυτή σήμερα."

Για το αν θα είναι έτοιμος για μια νέα μάχη αύριο: "Αυτό είναι μέρος της αποθεραπείας μου! Πρέπει τώρα να πάω για αποθεραπεία και να καθαρίσω το μυαλό μου πριν την επόμενη μάχη. Ελπίζω να έχω ένα καθαρό πλάνο για τον επόμενο αγώνα. Ο σημερινός αγώνας μου έδωσε ρυθμό, γιατί παίξαμε πολλά ράλι, περάσαμε πολύ ώρα στο γήπεδο και βρήκαμε και οι δυο το υψηλότερο επίπεδό μας."

Νωρίτερα, στις δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για το ποιες ήταν οι σκέψεις του, όταν βρέθηκε δυο φορές αντιμέτωπος με match point: "Πρώτα απ' όλα έπρεπε να μείνω ήρεμος. Πολλά συναισθήματα υπήρχαν και έπρεπε να μείνω ψύχραιμος, να μην πάρω τη στιγμή σαν κάτι πολύ μεγάλο. Να μείνω στον πόντο, να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία αν υπάρξει, να μείνω θετικός και να μην το αφήσω να με πάρει από κάτω. Έχω βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις στην καριέρα μου στο παρελθόν και το ότι κατάφερα να κερδίσω αυτό το ματς με κάνει κάτι παραπάνω από χαρούμενο."

Για τη δυσκολία του αγώνα, είπε: "Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες σε διάρκεια που είχα στο χώμα εδώ και χρόνια. Δεν θυμάμαι άλλον αγώνα μου να πάει 10-8 στο tie-break. Ήταν θρίλερ! Σκεφτόμουν τι θα γινόταν αν ήταν αγώνας των 5 σετ; Θα ήταν σαν τον αγώνα που είχα με τον Stan Wawrinka στο Roland Garros! Έπαιξε πολύ καλά, με πίεσε πολύ και έπρεπε να βρω μεγάλα χτυπήματα, να πάρω χρόνο για να σκεφτώ πως θα παίξω, γιατί δεν έκανε πολλά λάθη και η κίνησή του ήταν εξαιρετική. Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά τις χωμάτινες επιφάνειες. Ήταν πολύ καλό που πήρα τη νίκη απέναντι σε έναν παίκτη σαν κι αυτόν γιατί είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολύ μεγάλα αποτελέσματα στο χώμα."

Για το αν έχει βρει το επίπεδο που είχε το 2022: "Προσπαθώ! Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν και οι καλύτεροι για μένα. Νιώθω πιο αποτελεσματικό το τένις μου στο χώμα απ' ότι στις σκληρές επιφάνειες. Πηγαίνω στην προπόνηση με καλή νοοτροπία και νιώθω ότι μπορώ ακόμα να διορθώσω κάποια πράγματα. Το παίρνω αυτό σαν μια καλή ευκαιρία για να συνεχίσω το ταξίδι μου. Είναι σημαντικό να συνεχίσω με θετικότητα. Η Βαρκελώνη είναι σημαντικό τουρνουά, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολύ σημαντικά τουρνουά και τις επόμενες εβδομάδες. Προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος σ' αυτό το τουρνουά, να μην αφήσω να με αποσυντονίσουν όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες και να σκεφτώ πως θα προσεγγίσω τις επόμενες μέρες και εβδομάδες."

Ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο Pista Rafa Nadal το απόγευμα του Σαββάτου, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, για να αντιμετωπίσει τον Dusan Lajovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots