ATP
Ruud εναντίον Τσιτσιπά για τον τίτλο στο Monte-Carlo

 
Ruud εναντίον Τσιτσιπά για τον τίτλο στο Monte-Carlo
tn team Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 - 4:01

Προερχόμενος από τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, ο Casper Ruud θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο του στο χώμα απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, που έχει μια ευκαιρία να κατακτήσει τον 3ο τίτλο του στα 4 τελευταία χρόνια στο Monte-Carlo. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μεγάλο ματς.

Ο τελικός του Monte-Carlo Masters θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν οι δυο τους, με τον Ruud να έχει κερδίσει τις 2 από τις 3 προηγούμενες (2-1). Συγκεκριμένα κέρδισε το μοναδικό ματς που έχουν δώσει έως τώρα στο χώμα, για τη φάση των "16" της Μαδρίτης το 2021, καθώς και το πιο πρόσφατο στα ημιτελικά του Λος Κάμπος φέτος. Ο Τσιτσιπάς από την άλλη, κέρδισε τον Νορβηγό στα προημιτελικά του Masters του Καναδά το καλοκαίρι του 2021.

Να σημειωθεί πως εκτός ATP Tour έχουν παίξει και σε ένα χωμάτινο Futures το μακρινό 2016, με νικητή τότε τον Στέφανο, ενώ οι δυο τους γνωρίζονται πάρα πολλά χρόνια και έχουν αναμετρηθεί και στα juniors.

Ο Τσιτσιπάς κάνει ένα από τα καλύτερα τουρνουά του στα τελευταία χρόνια και έχει κερδίσει μεταξύ άλλων τους Zverev και Sinner, κάνοντας 2 Top 5 νίκες μέσα σε 3 μέρες - τις πρώτες του από το 2022!

Επιπλέον, ξεκίνησε από τον 1ο γύρο το τουρνουά (ο Ruud από τον 2ο γύρο) και πέτυχε 5 συνεχόμενες νίκες για να μπει στον τελικό.

Θα είναι ο 3ος τελικός του στο Monte-Carlo, έχοντας κερδίσει τους 2 προηγούμενους, το 2021 και το 2022. Σε 1000άρι θα είναι ο 7ος τελικός του (2-4) και συνολικά στο tour ο 28ος (10-17), 1ος στη φετινή σεζόν.

Για τον Ruud αυτός θα είναι ο 1ος τελικός σε χωμάτινο Masters και ο 2ος συνολικά στην κατηγορία, μετά το Μαϊάμι το 2022. Αν και 2 φορές φιναλίστ στο Roland Garros και μια στο ATP Finals, o Νορβηγός δεν έχει κερδίσει τίτλο πέρα από 250άρι στην καριέρα του και αν τα καταφέρει σήμερα θα είναι με διαφορά ο σημαντικότερος τίτλος του.

Συνολικά θα είναι ο 21ος τελικός στην καριέρα του και, όπως και ο Στέφανος, πηγαίνει για τον 11ο τίτλο του (10-10). Στη σεζόν θα είναι ήδη ο 3ος τελικός του, μετά τους back-to-back τελικούς που είχε στο Μεξικό, σε Λος Κάμπος και Ακαπούλκο, έχοντας ωστόσο χάσει και τους δυο.

Με την παρουσία του και μόνο στον τελικό, ο Τσιτσιπάς έχει εξασφαλίσει τη μεγάλη επιστροφή του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ως φιναλίστ κερδίζει 3 θέσεις και από το Νο.12 θα ανεβεί στο Νο.9, ενώ αν κατακτήσει το τρόπαιο θα κερδίσει 5 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.7.

Ο Ruud από την πλευρά του έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 4 θέσεις ανόδου και ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού θα είναι στο Νο.6 του κόσμου τη Δευτέρα.

Πριν από τον μεγάλο τελικό θα γίνει και ο τελικός του διπλού, που επίσης θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV και στον οποίο θα συμμετέχει ο Alexander Zverev.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (14/04):

Court Rainier III:
13:00 Melo/Zverev v. Gille/Vliegen COSMOTE SPORT 6HD
16:00 Casper Ruud [8] v. Stefanos Tsitsipas [2] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots