ATP
O Ruud απέκλεισε τον Djokovic και μπήκε τελικό! (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 - 20:02

O Casper Ruud έβγαλε εκτός Monte-Carlo τον Novak Djokovic και μπήκε στον τελικό, όπου περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Την πρώτη του νίκη ενάντια στον Djokovic στην 6η του προσπάθεια πανηγύρισε ο Ruud, ο οποίος επικράτησε του Σέρβου με 6-4, 1-6, 6-4 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Monte-Carlo Masters.

O Ruud μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με διπλό break στο 4-1 του 1ου σετ. Ο Djokovic "μάζεψε" τη διαφορά και μείωσε σε 4-3, αλλά ο Νορβηγός διατήρησε τη διαφορά του ενός break και έκλεισε το σετ στο 10o game (6-4).

Ο Σέρβος έκανε ένα πολύ καλό 2ο σετ, στο οποίο έχασε μόλις ένα game, αξιοποιώντας και τα 2 break points που είχε και χάνοντας μόλις 5 πόντους από τη γραμμή του σερβίς.

Στο 3ο σετ η μάχη κορυφώθηκε, με τον Ruud να παίρνει το πρώτο προβάδισμα με 3-0 και με 4-1, αλλά τον Djokovic να ισοφαρίζει στο 8ο game, σε 4-4.

Τότε, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, ο Ruud υπερασπίστηκε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 5-4 και όλη η πίεση πέρασε στην πλευρά του Djokovic. Ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων δεν έκανε καλό service game, βρέθηκε πίσω με 0-40 και μπορεί να έσωσε τα 2 πρώτα match points, έκανε όμως διπλό λάθος στο 3ο και ο αγώνας του ολοκληρώθηκε άδοξα.

Ο Ruud, 2 φορές φιναλίστ στο Roland Garros, θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν χωμάτινο τελικό Masters και για 2η συνολικά σε Masters, μετά την ήττα του το 2022 από τον Alcaraz στον τελικό του Μαϊάμι.

Θα αντιμετωπίσει αύριο (16:00GR, COSMOTE SPORT 6HD) τον 2 φορές πρωταθλητή, Στέφανο Τσιτσιπά, που στον άλλον ημιτελικό επικράτησε του Jannik Sinner με 6-4, 3-6, 6-4.

Ο Djokovic, ο οποίος πήγε χωρίς υψηλές προσδοκίες στο Monte-Carlo, έκανε μια καλή πρώτη εβδομάδα στη χωμάτινη σεζόν και για 1η φορά μετά από 9 χρόνια έπαιξε στα ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Παρόλα αυτά χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει το καλύτερό του τένις στο χώμα και παραμένει χωρίς τίτλο στη φετινή σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots