ATP
Διέλυσε τον Etcheverry και έκλεισε το μεγάλο ματς με Zverev o Τσιτσιπάς! (vids)

 
Διέλυσε τον Etcheverry και έκλεισε το μεγάλο ματς με Zverev o Τσιτσιπάς! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 15:37

O Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση στο Monte-Carlo, έχασε μόλις ένα game από το Νο.31 του κόσμου, Tomas Martin Etcheverry, και με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε τη θέση του στη 16άδα του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev!

Ο Τσιτσιπάς υπέστη break στο πρώτο game της αναμέτρησής του με τον Etcheverry, ακολούθησε όμως "καταιγίδα" από τον Έλληνα πρωταθλητή και 12 κερδισμένα games στη σειρά, με αποτέλεσμα να φτάσει σ' αυτό το εντυπωσιακό 6-1, 6-0 σε 63 μόλις λεπτά παιχνιδιού στο Court des Prince του Monte-Carlo!

Στην καλύτερη εμφάνισή του στη σεζόν μέχρι τώρα, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, 2 φορές πρωταθλητής στο Monte-Carlo (2021, 2022), δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Etcheverry, που μπόρεσε να πάρει μόλις 2 πόντους στα δεύτερα σερβίς του (2/14, 14%), ενώ και στα πρώτα είχε μεγάλο πρόβλημα, με τον Τσιτσιπά να κερδίζει περισσότερους από τους μισούς πόντους (15/26, 58%).

Δεν έχασε ούτε ένα game μετά το break που υπέστη στο ξεκίνημα του ματς ο Στεφ, ο οποίος έκανε ουσιαστικά ένα επί μέρους double bagel, ενώ δεν επέτρεψε στον Αργεντινό να κρατήσει ούτε μια φορά το σερβίς του στο ματς! 

Λόγω της πτώσης του στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Τσιτσιπάς έπρεπε για 1η φορά φέτος από το 2018, όταν είχε παίξει και προκριματικά στο Monte-Carlo, να παίξει από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης, αφού τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε bye για τον 2ο γύρο.

Αυτό δεν αποτέλεσε κανένα πρόβλημα και απέναντι σε δυο καλούς τενίστες στο χώμα, τον Laslo Djere και τον Etcheverry, απώλεσε μόλις 6 games αθροιστικά, για να μπει στη 16άδα.

Ωστόσο η πτώση του στην κατάταξη του φέρνει ακόμα μια μεγάλη πρόκληση, καθώς από τον 3ο γύρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Νο.5 του ταμπλό, Alexander Zverev, σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και τελικός!

Ο Zverev έκανε χθες την πρεμιέρα του κερδίζοντας τον Sebastian Ofner με 6-3, 6-4 και αυτή θα είναι η 15η φορά που θα συναντηθεί με τον Στέφανο. Ο Έλληνας τενίστας έχει το πάνω χέρι στο rivalry με 9 νίκες (9-5), κυριαρχώντας στο χώμα, όπου έχει κερδίσει τον Γερμανό στις 4 από τις 5 συναντήσεις τους.

 
 
 
 
 
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots