Νέες σειρά ρακετών MANTIS Pro και νέα διάκριση για τη MANTIS Εκτύπωση E-mail
Από Tennisnews Team | Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 11:42

mantis-pro-285
Η Βρετανική εταιρία παρουσιάζει τη νέα σειρά ρακετών Pro Series (generation II) με 3 μοντέλα. Όλες σχεδιάστηκαν πάνω στη φιλοσοφία της Βρετανικής εταιρίας που θέλει να συναρπάζει τους καταναλωτές με υποδειγματικά σε ποιότητα και απόδοση προιόντα.

Η 2η γενιά ρακετών σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη το feeback από χρήστες αλλά και διακεκριμένους Master Pro Tour Stringers που ανήκουν στην ομάδα της MANTIS. Σύμφωνα με τον Martin Aldridge (ιδρυτή και Διεύθυνων Σύμβουλο της MANTIS Sport International) κάθε ρακέτα της νέας σειράς Pro αναλύθηκε και δοκιμάστηκε εκτενώς έτσι τα νέα μοντέλα παρουσιάζουν σαφώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά. 

“Μέσα από πολυάριθμες μικρές προσαρμογές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα υλικά δεν θα βιαστούμε να λανσάρουμε ένα προιόν στην αγορά αν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Είναι για εμάς μια διαδικασία συνεχούς μάθησης και περνάμε όλα τα στάδια για να είμαστε σίγουροι ότι βελτιωνόμαστε.

Χρειάστηκε σχεδόν 1,5 χρόνος για να αναπτυχθεί το καλούπι (mold) της πρώτης Pro Series ρακέτας. Η πρώτη γενιά MANTIS Pro 295 κέρδισε το “σεβασμό” των χρηστών μέσα από διεθνή φόρουμ του τένις, καθώς όχι μόνο δικαιολόγησε πλήρως τα βραβεία της (Winner of “Testers’ Choice – Best Value for Money” in the Advanced rackets section of Tennishead magazine (April 2013) AND Voted “Racquet of the Year 2013” by Tennisthis.com (USA) αλλά και πpοσέφερε καλύτερη συνολική απόδοση από παρόμοιες και ευρύτερα γνωστές ρακέτες. 

Κομψή, ευκολονόητη σειρά ρακετών που ανταποκρίνεται πραγματικά στις απαιτήσεις των καταναλωτών

Γενικά η αγορά βομβαρδίζεται συνεχώς από νέα προιόντα και οι καταναλωτές μπορεί εύκολα να μπερδευτούν με τις συνεχείς τεχνολογίες που εμφανίζονται. Η φιλοσοφία μας στα προιόντα της MANTIS Sport είναι να χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά, με ανταγωνιστικές τιμές και όλα αυτά σε μια καθαρή και ευκολονόητη σειρά προιόντων, που επιτρέπει στον καταναλωτή να κάνει την σωστή προσωπική του επιλογή πιο εύκολα. 

Έχουμε επικεντρωθεί στην άριστη ποιότητα των υλικών και στη σωστή σχεδίαση των προιόντων μας και όχι στο πως θα πουλήσουμε καλύτερα το τελευταίο θαύμα της τεχνολογίας που στη συνέχεια θα εξαφανισθεί μέσα σε λίγα χρόνια. Απλά ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να δοκιμάσουν τα προιόντα μας και να κρίνουν από μόνοι τους. Για εμάς στη MANTIS, ο κύριος στόχος είναι να ανταποκρίνεται πράγματι το προιόν στις απαιτήσεις των καταναλωτών και όχι να είναι αποτέλεσμα της φήμης ή ενός ακριβοπληρωμένου μάρκετιγκ.

Η πρώτη εντύπωση είναι που κερδίζει, έτσι προσπαθούμε κατά τη σχεδίαση να δώσουμε απλά, κομψά cosmetics στις ρακέτες μας. Συνδιασμένες με την άριστη παικτικότητα τους πιστεύουμε ότι οι παίκτες μπορούν να βρουν τη ρακέτα που θα τους αρέσει.

Επαναφέρουμε την παραδοσιακή αίσθηση άνεσης, με υποδειγματική αίσθηση της μπάλας σε μοντέρνα προσέγγιση

Αρκετοί παίκτες προτιμούν την πιο παραδοσιακή αίσθηση άνεσης που δεν είναι πάντα παρούσα στις σκληρές ρακέτες του σήμερα, ειδικά όταν συνδιάζονται με μερικές από τις σκληρές μοντέρνες χορδές. Στη MANTIS στόχος μας είναι να δώσουμε αυτή την “γλυκιά” αίσθηση, έτσι σε κάθε ρακέτα πειραματιζόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τεχνικούς παράγοντες (βάρος, ισορροπία, αδράνεια-swingweight) και το πως αυτοί σχετίζονται με τη σκληρότητα όχι μόνο σε ένα, αλλά σε πολλαπλά σημεία κατά μήκος του πλαισίου της. Κατασκευάζουμε ρακέτες ελαφριές και ευκίνητες που όμως διατηρούν την άνεση και τη δύναμή τους ενώ οι βαρύτερες της σειράς έχουν μια υπέροχη κατανομή σταθερότητας, δύναμης και κοντρόλ.

Αυτές οι ιδιαιτερότητες των σκελετών της MANTIS είναι αποτέλεσμα της εντατικής δουλειάς που κάνουμε αλλάζοντας τον προσανατολισμό των ανθρακονημάτων (lay-up) με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση του πλαισίου. Και καθώς κανένας παίκτης δεν είναι ίδιος, δίνουμε τέτοια χαρακτηριστικά στην κάθε ρακέτα μας που της αφήνουμε πολύ μεγάλα περιθώρια για full customization, για περαιτέρω δηλαδή εξατομίκευση στο παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι 5 προιόντα μας και μεταξύ αυτών 4 από τις ρακέτες μας έχουν βραβευθεί.

TSR409-PRO 310II-Coverracket
Η MANTIS Pro 310 II είναι ο διάδοχος της εξαιρετικής MANTIS Pro 310. Τα 310 γραμμάρια βάρους της (χωρίς χορδή) μοιράζονται στρατηγικά στο πλαίσιο δίνοντας υποδειγματική συμπεριφορά σε μια ρακέτα που αφήνει μεγάλα περιθώρια full customization. To μελετημένο Pro Replacement grip προσφέρει την εξαιρετική σαφήνεια του δερμάτινου grip χωρίς όμως να σκληραίνει ή να βαραίνει με περιττό τρόπο τη ρακέτα αφήνοντας έξτρα περιθώριο για προσθήκη βάρους στη λαβή. Και αν και η χρήση dampener δεν είναι αναγκαία το MANTIS dampener που συνοδεύει τη ρακέτα κατασκευάσθηκε ώστε να μην “πνίγει” τη ζωντάνια των χορδών.

TSR409-PRO 295II-Coverracket
Η MANTIS Pro 295 II αντικαθιστά με τον καλύτερο τρόπο την προκάτοχό της.

Η πρώτη γενιά MANTIS Pro 295 κέρδισε το “σεβασμό” των χρηστών μέσα από διεθνή φόρουμ του τένις, καθώς όχι μόνο δικαιολόγησε πλήρως τα βραβεία της (Winner of “Testers’ Choice – Best Value for Money” in the Advanced rackets section of Tennishead magazine (April 2013) AND Voted “Racquet of the Year 2013” by Tennisthis.com (USA) αλλά και πpοσέφερε καλύτερη συνολική απόδοση από παρόμοιες και ευρύτερα γνωστές ρακέτες. 

Η παρουσίαση της πρώτης γενιάς MANTIS Pro 295  

Ήταν μια σημαντική πρόκληση για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της MANTIS καθώς έπρεπε να σχεδιάσουμε μια ακόμα καλύτερη MANTIS Pro 295 και όπως και με την υπόλοιπη νέα σειρά, πραγματοποιήσαμε εντατικές δοκιμές, έτσι ώστε η MANTIS Pro 295 II να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό δίνοντας όση ακριβώς περισσότερη δύναμη μας ζητήσατε, μια ακόμα καλύτερη απόκριση αλλά να διατηρήσει την υποδειγματική αίσθηση της μπάλας κατά την κρούση. Αυξήσαμε λίγο την αδράνεια, αλλά δεν αλλάξαμε στο ελάχιστο την ισορροπία του πλαισίου, διατηρώντας την ευκινησία της και τα μεγάλα περιθώρια για full customization. Μια ρακέτα που επανασχεδιάσαμε από κοινού οι καταναλωτές και η ομάδα της MANTIS !  

TSR409-PRO 275II-Coverracket
Η πρωτοεμφανιζόμενη MANTIS Pro 275ΙΙ είναι η συνέχεια της πετυχημένης σειράς της εταιρίας. Με βάρος πλαισίου 275 γραμμαρίων, η νέα προσθήκη στη σειρά Pro θα ενθουσιάσει τους δυνατούς μικρούς τενίστες που τους αρέσει μια ελαφριά ρακέτα αλλά και τους seniors που μας ζήτησαν μια ξεκούραστη μαύρη ματ ρακέτα. Συνήθως οι ρακέτες τέτοιου βάρους γέρνουν υπερβολικά μπροστά για να είναι σταθερές σε σημείο που έχουμε καταγράψει ακόμα και περιπτώσεις που κόβουν οι χρήστες μέρη του προφυλακτήρα για να ισορροπήσουν κάπως τη ρακέτα τους. 

Στη MANTIS λάμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σχεδιάσαμε μια καλοζυγισμένη ρακέτα 275 γραμμαρίων που δεν δυσχαιρένει την ανάπτυξη της τεχνικής με μια ρακέτα που να “κρεμάει” στο χέρι σας. Η Pro 275 II συμπεριφέρεται όπως μια βαρύτερη ρακέτα, μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε! 

CUSTOMIZED
Custom-Fit MANTIS Demo Program

Δείτε και μόνοι σας τη διαφορά με ένα μοναδικό Test Drive της νέας σειράς ρακετών σεταρισμένων στο δικό σας στυλ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.mantis-sport.gr

plus
Πρωτοποριακή υπηρεσία MY SERVICE PLUS powered by RacketSpecialist.gr

Η MANTIS Sport Greece & Cyprus με την πρωτοποριακή υπηρεσία MY SERVICE PLUS αποκλειστικό προνόμιο για όλα τα μέλη του MANTIS CLUB, δίνει τη δυνατότητα οποτεδήποτε θελήσετε να κάνετε δωρεάν CUSTOMIZATION στη MANTIS ρακέτα σας για να σας ακολουθεί στην εξέλιξη σας!

mantis-pro-285

Η MANTIS κερδίζει ακόμα μια διάκριση για τα προιόντα της 

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου της που ψηφίσθηκε ως η καλύτερη ρακέτα για intermediate baseliner, η νέα MANTIS 285 Performance II κερδίζει ακόμα μια διάκριση από το TennisHead. Με καλαίσθητη σχεδίαση και καθαρή αίσθηση κατά την κρούση βραβεύθηκε με τον τίτλο “Best Value For Money”. Αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά ρακέτα της βρετανικής εταιρίας που βραβεύβεται.