Πάλεψαν, αλλά δεν έκαναν την υπέρβαση Ματούλα και Παπαμιχαήλ στη Lleida

 
Πάλεψαν, αλλά δεν έκαναν την υπέρβαση Ματούλα και Παπαμιχαήλ στη Lleida
tn team Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 - 13:17

Η Μάρθα Ματούλα και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έδωσαν αμφότερες δυο πολύ δύσκολες αναμετρήσεις απέναντι στις Top 70 παίκτριες, Ashlyn Krueger και Magda Linette, το πάλεψαν, δεν κατάφεραν όμως να κάνουν την υπέρβαση και έμειναν εκτός συνέχειας στο Catalonia Open της Lleida.

Η Ματούλα αντιμετώπισε την Αμερικανίδα Ashlyn Krueger, Νο.70 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, που είναι μόλις 19 ετών και ήδη το τένις της αντιστοιχεί σε πολύ καλύτερη θέση.

Η Krueger έκανε ένα άψογο ματς και μετά από μια ώρα περίπου πήρε τη νίκη με 6-2, 6-1. Στον 2ο γύρο της WTA 125 διοργάνωσης, η νεαρή Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει μια εκ των Sofia Kenin και Irene Burillo Escorihuela, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι βεβαίως πως θα παίξει με τη νικήτρια του Australian Open και φιναλίστ του Roland Garros το 2020.

Εκτός 16άδας έμεινε και η Παπαμιχαήλ, που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην Πολωνή Magdlena Frech, No.4 στο ταμπλό και Νο.51 στον κόσμο, αλλά ηττήθηκε με 6-2, 6-4.

To παιχνίδι κράτησε 1 ώρα και 36 λεπτά, με τη Δέσποινα να μένει πίσω με 2-6, 0-2, αλλά να αντιστέκεται σθεναρά στο 2ο σετ, στο οποίο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και σε 4-4. Η Frech έφτασε σε νέο break μετά από μάχη σε game με 4 ισοπαλίες και πέρασε μπροστά με 5-4, για να κλείσει το ματς στο σερβίς της στο επόμενο game.

Στον 2ο γύρο του Catalonia Open, η Frech θα αντιμετωπίσει την Lea Boskovic από την Κροατία.

Θυμίζουμε πως και οι δυο Ελληνίδες που βρίσκονται στη Lleida της Ισπανίας αυτή την εβδομάδα, χρειάστηκε να περάσουν από τα προκριματικά πρώτα, για να μπουν στο κυρίως ταμπλό της δυνατής χωμάτινης διοργάνωσης.

Η Παπαμιχαήλ ήταν μάλιστα στο Νο.1 του ταμπλό, δεν πτοήθηκε όμως και κέρδισε καθαρά την Ισπανίδα Yvonne Cavalle Reimers, με 6-4, 6-0. Η Ματούλα απέκλεισε μια άλλη Ισπανίδα, τη Martina Genis Salas, με 6-2, 5-7, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots