Muguruza: "Δεν σκοπεύω να επιστρέψω στο τένις, είμαι ευτυχισμένη"

 
Muguruza: "Δεν σκοπεύω να επιστρέψω στο τένις, είμαι ευτυχισμένη"
tn team Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 - 11:24

Τις προθέσεις της να μην επιστρέψει άμεσα στο τένις ξεκαθάρισε η Garbine Muguruza, η οποία δηλώνει ευτυχισμένη με τη ζωή της μακριά από το τένις.

"Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία πρόθεση να επιστρέψω στο τένις. Το πλάνο μου είναι να κοιμάμαι καλά, να ξεκουράζομαι, να είμαι με τους αγαπημένους μου ανθρώπους, να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο. Δεν βλέπω τίποτα πέρα απ' αυτό που θα κάνω σήμερα, αύριο και αυτή την εβδομάδα", είπε η Muguruza στη συνέντευξή της για την ισπανική έκδοση του περιοδικού Women's Health.

Μάλιστα, η 30χρονη Ισπανίδα, η οποία δεν έχει παίξει σε κανένα τουρνουά από τον Φεβρουάριο από επιλογή της, αποκάλυψε ότι δεν παίζει τένις ούτε στον ελεύθερο χρόνο της αυτούς τους μήνες: "Το τένις δεν βρίσκεται στην καθημερινή μου ρουτίνα. Δεν απασχολεί το μυαλό μου, κάνω ένα πραγματικό διάλειμμα απ' όλο αυτό και προσπαθώ να μένω μακριά από τα courts."

Για το πως είναι η ζωή της μακριά από το tour, η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων είπε: "Ζω πολύ ευτυχισμένα σε αυτό το διάλειμμα, ήταν κάτι που το μυαλό και το σώμα μου χρειαζόταν και απολαμβάνω αυτές τις στιγμές."

Η Muguruza ρωτήθηκε και για το τι της έχει λείψει από το tour: "Μου λείπει να είμαι με την ομάδα μου και να μοιραζόμαστε στιγμές. Αυτές οι όμορφες στιγμές στήριξης, πόνου, που είμαστε μαζί."

Μια από τις νέες αγάπες της Muguruza, είναι και η Zumba: "Πάντα μου άρεσε να χορεύω, αλλά όταν ανακάλυψα ότι μπορώ να το συνδυάσω και με τον αθλητισμό, το λάτρεψα αμέσως. Η Zumba περιέχει όλα όσα μου έλειπαν: οι δραστηριότητες με ανθρώπους που περνούν καλά, ο χορός, η αερόβια, ο συντονισμός. Νομίζω πως είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για κάποιον που κάνει ένα ατομικό άθλημα, στην περίπτωσή μου το τένις."

Τέλος, για το σώμα της και το αν παραμένει fit ούσα ανενεργή αθλήτρια, η Muguruza είπε: "Η σωματική μου κατάσταση έχει αλλάξει από τότε που σταμάτησα από το tour. Προσπαθώ να παραμένω σε φόρμα, αλλά δεν προπονούμαι ως τα άκρα. Πηγαίνω τακτικά στο γυμναστήριο, όσες περισσότερες φορές μπορώ την εβδομάδα. Μου αρέσει να κάνω προπόνηση με βάρη, να κάνω αερόβια μέσω της Zumba, να κάνω Pilates, γιόγκα, πυγμαχία. Προσπαθώ να κάνω όλα αυτά τα πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω όταν έπαιζα τένις, επειδή δεν είχα χρόνο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots