ATP
Nadal: "Έπρεπε να περιορίσω τον εαυτό μου"

 
Nadal: "Έπρεπε να περιορίσω τον εαυτό μου"
© Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 10:52

Ο Rafael Nadal μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίστηκε στη Βαρκελώνη, εξηγώντας για μια ακόμα φορά πως έπρεπε να περιορίσει τον εαυτό του ώστε να προσέξει το σώμα του και αναφέροντας ότι γνώριζε ότι ο αγώνας με τον Alex De Minaur είχε τελειώσει, όταν έχασε το 1ο σετ.

"Το θετικό για μένα είναι πως μπόρεσα να παίξω για μια ακόμα φορά. Την περασμένη εβδομάδα πίστευα ότι δεν θα έπαιζα στη Βαρκελώνη, οπότε αυτό είναι το πιο θετικό. Το αμέσως επόμενο πιο θετικό, είναι πως ολοκλήρωσα το τουρνουά χωρίς τραυματισμό. Έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός την κάθε στιγμή, αλλά τα κατάφερα", είπε ο Nadal σε δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση Ισπανίας, κάνοντας έναν απολογισμό της εβδομάδας του στη Βαρκελώνη.

"Το κακό ήταν ότι δεν μπορούσα να παίξω όπως θα ήθελα να παίξω. Όπως έχουν τα πράγματα, έπρεπε να περιορίσω τον εαυτό μου. Δεν είναι εύκολο αυτό, είναι τελείως αντίθετο στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον αθλητισμό, αλλά είναι αυτό που πρέπει να κάνω σήμερα, ώστε να έχω επιλογές τις επόμενες εβδομάδες", πρόσθεσε ο 38χρονος Ισπανός.

Για τον αγώνα του με τον De Minaur και το πως θα είχε τύχη σε αυτόν μόνο αν κέρδιζε το 1ο σετ, είπε: "Έπαιζα με έναν παίκτη κορυφαίου επιπέδου, που παίζει καλά όλο το χρόνο και έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του αυτή τη σεζόν. Για μένα, δεν άξιζα τίποτε περισσότερο. Ήξερα ότι το ματς τελείωσε, όταν έχασα το 1ο σετ με 7-5. Στο 2ο σετ ίσως μπορούσα να κερδίσω κάποια περισσότερα games, αλλά δεν ήμουν έτοιμος για να δώσω μια μάχη με τέτοια ένταση για 2,5 ώρες, κάτι που θα ήταν αναγκαίο εφόσον είχα χάσει το 1ο σετ. Η στιγμή που θα μπορούσε να είχε αλλάξει το ματς ήταν όταν προηγήθηκα με 3-4, 0-30, αλλά έκανα δυο λάθη. Ένιωσα πίεση σε εκείνο το σημείο, γιατί ήξερα ότι χρειαζόμουν το 1ο σετ για να έχω ελπίδες να κερδίσω το ματς. Στο 2ο σετ το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να μην κάνω ζημιά στο σώμα μου."

Όσο για το τι να περιμένουμε στο μέλλον, ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων ανέφερε: "Θα δούμε! Ο στόχος μου είναι τουλάχιστον να μπορέσω να αγωνιστώ στα τουρνουά. Θα το βλέπω μέρα με τη μέρα και αν μπορώ να δίνω μάχη στους αγώνες, πως θα προσαρμόζεται το σώμα μου, αν θα αντέχει την αύξηση του φορτίου. Θα τα δώσω όλα και θα παλέψω για να έχω τη δυνατότητα να το κάνω, γιατί με τον De Minaur δεν μπορούσα να παλέψω όπως ήθελα στο 2ο σετ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots