Παύλου: "Στόχος να προσπαθήσω να συμμετάσχω στα προκριματικά κάποιου Grand Slam"

 
Παύλου: "Στόχος να προσπαθήσω να συμμετάσχω στα προκριματικά κάποιου Grand Slam"
tn team Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 - 21:51

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το tennisnews.gr, η Δήμητρα Παύλου μας μίλησε για την πρόσφατη επιτυχία της με τον τίτλο που κέρδισε στη Σερβία, όπου είχε ένα τρελό τριήμερο κερδίζοντας 5 αγώνες και μένοντας στο court για 5 ώρες την τελευταία ημέρα! Ο στόχος της πρόκρισης σε ένα Grand Slam και η επιβράβευση που ήρθε μέσα από τις δύσκολες συνθήκες.

Η Παύλου κατέκτησε τον 3ο τίτλο της επαγγελματικής της καριέρας μια εβδομάδα πριν, στο Kursumlijska Banja της Σερβίας, όπου λόγω των συνεχόμενων και ακατάπαυστων βροχοπτώσεων, χρειάστηκε να παίξει όλους τους αγώνες της από την Παρασκευή έως την Κυριακή!

"Το τελευταίο τριήμερο ήταν πραγματικά πολύ περίεργο και πρωτόγνωρο για μένα. Στην αρχή της εβδομάδας έβρεχε κάθε μέρα και οι αγώνες συνεχώς αναβάλλονταν για την επόμενη. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ γιατί κάθε μέρα δεν γνώριζες αν θα παίξεις και αν θα μπορέσεις να κάνεις προπόνηση και έπρεπε να βρω τρόπους να κρατάω την φυσική μου κατάσταση σε επίπεδα τέτοια που να μπορώ άμεσα να αγωνιστώ.

Μετά την περσινή μου κατάκτηση του τουρνουά των 25k, όπου είχα ξεκινήσει από τα προκριματικά και έπαιζα συνεχόμενα ματς για 7 ημέρες, ήταν η πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο που καλέστηκα να δώσω τόσα ματς σε τόσο λίγες ώρες."

Την Παρασκευή (26/04) η 20χρονη Ελληνίδα κέρδισε την Ελβετία Kiara Cvetkovic με 6-0, 6-3, για τον 1ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων. Το Σάββατο (27/04) απέκλεισε την Πολωνή Zuzanna Kolonus με 6-3, 6-2 και στη συνέχεια τη Βουλγάρα Lidia Encheva με 6-1, 2-6, 10-3, ενώ την Κυριακή (28/04) μονομάχησε για 3 ώρες και 7 λεπτά στα ημιτελικά με τη Σέρβα Natalija Senic, την οποία κέρδισε με 5-7, 6-0, 7-6 (4) και λίγη ώρα αργότερα έπαιξε στον τελικό, όπου μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά επικράτησε της επίσης Σέρβας Anja Stankovic με 4-6, 6-3, 6-1!

"Ήταν  πολύ δύσκολο να μπαίνω σε διπλά ματς γιατί εκτός από την σωματική κούραση έπρεπε να διαχειριστώ και την πνευματική κούραση. Μόλις τελείωνε το πρώτο ματς έπρεπε να προετοιμαστώ για το επόμενο. Ειδικά την τελευταία ημέρα που ο ημιτελικός κράτησε 3 ώρες, στον τελικό αν και κουρασμένη προσπάθησα να συγκεντρώσω όλες μου τις δυνάμεις και να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα."

Ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας για τη Δήμητρα, που το 2023 κέρδισε κέρδισε τους δυο πρώτους τίτλους της, ένα 25άρι στο Kursumlijska Banja και ένα 15άρι στο Sibenik της Κροατίας.

"Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά για μένα γιατί είναι μια επιβράβευση γιατί ήρθε μέσα από δύσκολες συνθήκες που όμως αυτές είναι που σε ωριμάζουν σαν αθλητή και σε βοηθάνε να προχωρήσεις."

Αυτή την εβδομάδα η Δήμητρα κέρδισε 28 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και ανέβηκε στο Νο.416 της WTA. Το career high της είναι το Νο.410 και ο στόχος της είναι αρχικά να μπει στο Top 300 και αργότερα ακόμα ψηλότερα, ώστε να διεκδικήσει την είσοδο και στα προκριματικά των Grand Slams.

"Οι επόμενοι στόχοι μου είναι να μπορέσω να παίξω σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά και να επιτύχω κάποια καλά αποτελέσματα.

Προσπαθώ κάθε χρόνο να βελτιώνω το ranking μου καθώς όσο πιο ψηλά είναι θα μου δίνει τη δυνατότητα να αγωνίζομαι σε μεγαλύτερα τουρνουά. Στόχος μου είναι σε πρώτη φάση να μπω στις πρώτες 300 και στη συνέχεια να προσπαθήσω να συμμετάσχω στα προκριματικά κάποιου Grand Slam."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots