ATP
Τσιτσιπάς: "Οι Έλληνες είμαστε συνδεδεμένοι με τους Ολυμπιακούς" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Οι Έλληνες είμαστε συνδεδεμένοι με τους Ολυμπιακούς" (vid)
tn team Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 - 12:06

O Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε μια συνέντευξη στο SuperTennis TV, στην οποία μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πως αντιμετωπίζει αυτή τη διοργάνωση, ως ένας αθλητής από τη χώρα που τους γέννησε.

"Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη! Είναι must", είπε πολύ χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.

Και συνέχισε: "Έχω μιλήσει με άλλους παίκτες που δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένοι για τους Ολυμπιακούς, αλλά για μένα που είμαι από την Ελλάδα είναι σαν αποστολή μου. Εμείς οι Έλληνες είμαστε συνδεδεμένοι με τους Ολυμπιακούς, είναι κομμάτι της κληρονομιάς μας.

Είναι σπουδαίο προνόμιο για μένα το να είμαι στους Ολυμπιακούς και είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνουν στο Παρίσι, γιατί έχω πολύ καλές αναμνήσεις απ' αυτά τα γήπεδα (του Roland Garros), έχω παίξει σε έναν τελικό εκεί. Ελπίζω να το έχω αυτό μαζί μου και να το μεταφέρω και στους Ολυμπιακούς."

Όσο για τη χωμάτινη σεζόν του ως τώρα, ο Στεφ ανέφερε: "Τις δυο πρώτες εβδομάδες της χωμάτινης σεζόν είχα επιτυχίες. Η Ρώμη είναι υπέροχη, νιώθω περίπου όπως στο Monte-Carlo. Δεν θέλω να πω περισσότερα, αλλά νιώθω καλά και ελπίζω να μου ταιριάξει, όπως και κάθε χρόνο. Νομίζω ότι το τένις θα έρθει αν συμβεί αυτό και ότι θα γεμίσω με αναμνήσεις στο τέλος της εβδομάδας."

Θυμίζουμε πως και στη συνέντευξη που έδωσε για το τουρνουά της Ρώμης στο Tennis TV τόνισε πως οι συνθήκες στο Foro Italico του θυμίζουν Monte-Carlo και φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για το τουρνουά της Ιταλίας.

Θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για το ταμπλό του μονού το Σάββατο, παίζοντας με έναν εκ των Jan-Lennard Struff και Pedro Cachin. Θυμίζουμε πως θα παίξει και στο διπλό, πιθανότατα νωρίτερα, όπου μαζί με τον Robin Haase θα αντιμετωπίσει τους Wesley Koolhof και Nikola Mektic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots