tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Power Fitness 4 Tennis

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΝΙΣ - Ιδέες και προτάσεις για την επόμενη κρίσιμη 5ετία

E-mail Εκτύπωση

kanavarakis kta
Φίλες και φίλοι, όλοι όσοι ασχολούμαστε με το τένις στη χώρα μας έχουμε καταλάβει πλέον ότι η στιγμή που το Ελληνικό τένις μπορεί να μπει στα σπίτια όλων των Ελλήνων έχει έρθει.

Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης

Διαβάστε περισσότερα
 

SMART TRAINING

E-mail Εκτύπωση

stan wawrinka pointing finger
Φίλες και φίλοι ζούμε και βιώνουμε την καλύτερη εποχή για το ελληνικό τένις με τις επιτυχίες του Στέφανου και της Μαρίας, με το άθλημα να έχει περισσότερη δημοσιότητα από ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και στα social media και νομίζω ότι έχει φτάσει ο καιρός να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο! Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης

Διαβάστε περισσότερα
 

Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης στον Ερμή Βέροιας σε συνεργασία με τον Δ.Καναβαράκη

E-mail Εκτύπωση

kanavarakis aksiologisi fisikis katastasis
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε από το τμήμα αντισφαίρισης του  Γ.Α.Σ. Ερμή Βέροιας ,σε συνεργασία με τον Κ.Φ.Α. Καναβαράκη Δημήτρη πριν από ένα μήνα περίπου, η μέτρηση και η αξιολόγηση των αθλητών της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα
 

Αξιολόγηση Φυσικής Κατάστασης Αθλητών Τένις

E-mail Εκτύπωση

kanavarakis tests
Θέλεις να μάθεις σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η φυσική σου κατάσταση όσον αφορά τις ικανότητες που πρέπει να έχεις για το άθλημα του τένις;

Ο Δημήτρης Καναβαράκης μπορεί πλέον να σου δώσει απάντηση έγκυρα, αξιόπιστα και αντικειμενικά.

Μια μοναδική δέσμη από τεστ που ανέπτυξε μέσα από μετρήσεις και αξιολογήσεις από το 2007 έως και σήμερα σε Έλληνες αθλητές και αθλήτριες του τένις κάθε επιπέδου, από την ηλικία των 10 έως και των 50 ετών, βασισμένη όμως και σε διεθνείς νόρμες (στάνταρτς) , μπορεί να σε βοηθήσει υπεύθυνα να μάθεις το επίπεδο σου, έτσι ώστε ανάλογα να διαμορφώσεις το προπονητικό σου πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα
 

AO17: ’H επιστροφή των 30+, οι ψηλές και τα κιλάκια τους"

E-mail Εκτύπωση

rog stan dim bh
Ο προπονητής τένις και personal trainer, Δημήτρης Καναβαράκης παρακολουθεί το φετινό Αυστραλιανό Όπεν και κάνει ορισμένες διαπιστώσεις: 
Σήμερα νωρίς το πρωί (σ.σ. Τετάρτη 25/1/17) και μετά τη νίκη του Ντιμιτρόφ αλλά και της Λούσιτς – Μπαρόνι, συνειδητοποίησα κάποια πράγματα που έχουν συμβεί έως και τους ημιτελικούς του Αυστραλιανού και είπα να τα ποστάρω στο τοίχο μου στο facebook, όπως πολλές φορές άλλωστε συνηθίζω να κάνω.
  Η απήχηση όμως του συγκεκριμένου ποστ ήταν αρκετά μεγάλη, μιας και όντως κάποια πράγματα είναι αρκετά παράξενα, αλλά έχουν και τη πλάκα τους, και έτσι σκέφτηκα να γράψω ένα μικρό αρθράκι σχετικό με αυτά. Ιδού λοιπόν κάποιες διαπιστώσεις:

Διαβάστε περισσότερα
 

Discipline and Under Pressure (Πειθαρχία και "Υπό Πίεση")

E-mail Εκτύπωση

rafaela kanavaraki
Ο πολύπειρος Δημήτρης Καναβαράκης, καθηγητής φυσικής κατάστασης, προπονητής τα τελευταία 26 χρόνια και συνεργάτης του tennisnews.gr, γράφει για τον σημαντικότατο ρόλο της πειθαρχίας στις προπονήσεις εκκολαπτόμενων πρωταθλητών, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους στην εποχή μας δεν μπορεί να υπάρξει πρωταθλητισμός δίχως πίεση.

Διαβάστε περισσότερα
 

Let’s go Skype by Dimitris Kanavarakis

E-mail Εκτύπωση

lets go skype

Η επιτυχία δεν συμβαίνει τυχαία…!

Ούτε στην καριέρα σας ... ούτε στις σχέσεις σας…ούτε στα οικονομικά σας ...

... και σίγουρα ούτε στην φυσική σας κατάσταση…!!!

Χρειάζεται ένα σχέδιο…!

Διαβάστε περισσότερα
 

Λειτουργική Προπόνηση για αθλητές Τένις (vid)

E-mail Εκτύπωση

tennis-functional-training
Ο Δημήτρης Καναβαράκης, μέσα από τη στήλη του "Power Fitness 4 Tennis", αποχαιρετά το 2014 με ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο αναλύοντας τα χαρακτηριστικά της λειτουργικής προπόνησης για αθλητές τένις, το οποίο συνοδεύεται από βίντεο με τις χαρακτηριστικές ασκήσεις.

Διαβάστε περισσότερα
 
Σελίδα 1 από 2

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Power Fitness 4 tennis από τον Δημήτρη Καναβαράκη...
Δημήτρης Καναβαράκης - Dimitris Kanavarakis

Ο Δημήτρης Καναβαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιουνίου του 1968. Το 1990 αποφοιτά ως αριστούχος από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στις ειδικότητες αντισφαίρισης (tennis) και κολύμβησης ενώ η διπλωματική του εργασία με θέμα την «Ψυχολογία στο Tennis» γίνεται επίσημο σύγγραμμα της βιβλιοθήκης της σχολής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Το 1991 παίρνει μεταπτυχιακό στο Sheffild University (MSc in Sports Marketing) και το 2004 μεταβαίνει στη διάσημη ακαδημία του Pat Etcheberry (Florida, USA) εξειδικευμένη για γυμναστές που ασχολούνται με το τένις από την οποία και αποφοιτά μετά από 3 μήνες εξαντλητικής προσπάθειας, σπουδάζοντας δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο Jim Courier και η Justine Henan.

To 2008 επιλέγεται από την ΕΦΟΑ ως γυμναστής της εθνικής μας ομάδας ανδρών στο Davis Cup αλλά και των επίλεκτων juniors (αγόρια & κορίτσια) στις εφηβικές εθνικές ομάδες.

Το πλούσιο βιογραφικό του κ. Καναβαράκη μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.


latest-atp-videos


Διαφήμιση

Διαφήμιση