WTA
Διατηρεί το αήττητο στην Στουτγκάρδη η Swiatek (vids)

 
Διατηρεί το αήττητο στην Στουτγκάρδη η Swiatek (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 20:16

H Iga Swiatek ξεκίνησε με νίκη τη χωμάτινη σεζόν της και διατήρησε το αήττητο σερί που τρέχει στην Στουτγκάρδη.

Η Swiatek επιβλήθηκε της Elise Mertens με 6-3, 6-4 για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Porsche Tennis Grand Prix στην Στουτγκάρδη.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου έδωσε τον πρώτο της αγώνα στο χώμα μετά από 10 μήνες, απ' όταν κατέκτησε το Roland Garros πέρσι, βελτιώνοντας το ρεκόρ της στην Στουτγκάρδη στο άψογο 9-0.

Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς η 22χρονη Πολωνή και πήρε τα 5 από τα πρώτα 6 games της αναμέτρησης, για να προηγηθεί με 5-1. Παρότι δέχτηκε ένα break, έκλεισε το 1ο σετ χωρίς πρόβλημα στο 9ο game.

Στο 2ο σετ η Mertens προηγήθηκε μέχρι και με 3-2, όμως δεν άργησε να πάρει ξανά τα ηνία η Swiatek, η οποία πέρασε μπροστά με 5-3 και τελικά "σφράγισε" τη νίκη της στο 10ο game.

Στα προημιτελικά της Στουτγκάρδης η Swiatek, η οποία βεβαίως υπερασπίζεται και τον τίτλο της, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Emma Raducanu και Linda Noskova.

Στο μεταξύ, στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Elena Rybakina, η οποία κέρδισε σε ένα πολύ κλειστό ματς τη Veronika Kudermetova με 7-6 (3), 1-6, 6-4.

Η Rybakina θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Jasmine Paolini, που έβγαλε εκτός την Ons Jabeur με 7-6 (8), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots