WTA
Με Λετονία την Πέμπτη η Εθνική

 
Με Λετονία την Πέμπτη η Εθνική
tn team Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 21:23

Τη Λετονία θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη η Εθνική μας, στην προσπάθειά της να πάρει την 4η θέση του τουρνουά της Λισαβόνας και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup. Το tie θα έχει και τη μεγάλη Top 10 μονομαχία μεταξύ της Μαρίας Σάκκαρη και της Jelena Ostapenko!

Οι δυο κορυφαίες παίκτριες (βάσει κατάταξης) που βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στο Oeiras της Λισαβόνας, η Σάκκαρη (Νο.6 WTA) και η Ostapenko (Nο.10 WTA), αναμένεται να κοντραριστούν αύριο, για τους αγώνες μπαράζ του τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup.

Η Ελλάδα, η οποία κατέλαβε την 2η θέση στο Pool C της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει πρώτα τη Λετονία, στην προσπάθεια που θα κάνει να διεκδικήσει την 4η θέση του τουρνουά και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε πως στα πλέι-οφ προκρίνονται οι 4 καλύτερες ομάδες του τουρνουά και απ' αυτές γνωρίζουμε ήδη τις 3 πρώτες, που είναι η Αυστρία, η Ολλανδία και η Σερβία.

Από εκεί και πέρα απομένει ένα εισιτήριο, το οποίο θα διεκδικήσουν η Ελλάδα, η Λετονία και η Δανία.

Το πρώτο tie του νέου ομίλου που δημιουργήθηκε, μεταξύ της Ελλάδας και της Λετονίας, θα ξεκινήσει στις 13:00 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη.

Όπως πάντα, πρώτα θα γίνει το μονό μεταξύ των Νο.2 παικτριών της κάθε ομάδας, συνεπώς περιμένουμε να δούμε την Darja Semenistaja, Νο.110 στην παγκόσμια κατάταξη, να αντιμετωπίζει τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Νο.206 στον κόσμο.

Στη συνέχεια (20 λεπτά μετά το τέλος του 1ου αγώνα) θα αναμετρηθούν η Ostapenko με τη Σάκκαρη και θα ακολουθήσει το διπλό (30 λεπτά μετά το τέλος του 2ου αγώνα), που δεν αποκλείεται να είναι και το παιχνίδι που θα κρίνει τη νικήτρια ομάδα.

Η ομάδα που θα κερδίσει το tie, θα αντιμετωπίσει τη Δανία την Παρασκευή και θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι-οφ της βασικής κατηγορίας του Billie Jean King Cup, στα ζευγάρια δηλαδή που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα διεκδικούν τον τίτλο το 2025.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots