WTA
Ξεφεύγει πάλι η Swiatek, σταθερή αλλά κερδισμένη η Σάκκαρη

 
Ξεφεύγει πάλι η Swiatek, σταθερή αλλά κερδισμένη η Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 - 13:14

Η Iga Swiatek ανοίγει πάλι τη διαφορά της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Indian Wells, ενώ κερδισμένη ήταν και η Μαρία Σάκκαρη, παρότι παρέμεινε στο Νο.9 της κατάταξης.

H Swiatek μετά και την επιστροφή της στον θρόνο του Indian Wells έφτασε τους 10.715 βαθμούς, έχοντας 2.520 περισσότερους από την Aryna Sabalenka, που διατηρείται στο Νο.2.

Στο Νο.3 είναι η Coco Gauff και στο Νο.4 η Elena Rybakina, με την Jessica Pegula να κλείνει την πρώτη 5άδα. Η Ons Jabeur είναι στο Νο.6 και η Qinwen Zheng, η οποία κέρδισε μια θέση, στο Νο.7. Τη θέση αυτή έχασε η Marketa Vondrousova, που υποχώρησε στο Νο.8.

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.9, ωστόσο χάρη στην πορεία της μέχρι τον τελικό αύξησε τους βαθμούς της στους 3.825 και απέχει λιγότερους από 300 βαθμούς από το No.6 και τη Jabeur.

Το Top 10 συμπληρώνει η Jelena Ostapenko και ακριβώς πίσω της, στο Νο.11, είναι η Daria Kasatkina. Την πρώτη της είσοδο στο Top 20 έκανε η Emma Navarro, η οποία κέρδισε άλλες 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.20. 

Νέα career high για τις Marta Kostyuk και Yue Yuan, που αμφότερες τα πήγαν εξαιρετικά στο Indian Wells. H Kostyuk κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.26, ενώ η Yuan άφησε πίσω της 12 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου παραμένει στο Νο.2 της χώρας μας, αν και έχασε 7 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.218, με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ να κερδίζει 7 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.260. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη είναι στο Νο.280, ενώ η Μάρθα Ματούλα στο Νο.320.

Στα διπλά η Γραμματικοπούλου βελτίωσε το career high της, κερδίζοντας 2 θέσεις για να βρεθεί στο Νο.108. Λίγο ψηλότερα και στο Νο.1 της Ελλάδας διατηρείται η Παπαμιχαήλ, στο Νο.104.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots