ATP
Καταιγιστικός στην πρεμιέρα ο Sinner - έξω ο Rublev! (vids)

 
Καταιγιστικός στην πρεμιέρα ο Sinner - έξω ο Rublev! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 15:27

O Jannik Sinner ήταν καταιγιστικός στην πρώτη του αναμέτρηση για φέτος στο χώμα, συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε από τα hardcourts της Αμερικής! Πρόωρα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση ο υπερασπιστής του τίτλου, Andrey Rublev.

75 λεπτά χρειάστηκε μόλις ο Jannik Sinner, που συνέτριψε τον Sebastian Korda με 6-1, 6-2 στην πρεμιέρα του στο Monte-Carlo Masters και στη χωμάτινη σεζόν, για να πάρει με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τους "16" του τουρνουά.

Ο 22χρονος Ιταλός, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.2 του κόσμου και σταθερά είναι στο Νο.1 του Race μετά την Αυστραλία, έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, ενώ είχε εκπληκτικά ποσοστά στα return games και "έσπασε" 5 φορές συνολικά το σερβίς του Αμερικανού στο ματς.

Έφτασε τις 23 νίκες σε 24 αναμετρήσεις στη σεζόν ο Sinner, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Jan-Lennard Struff. O Γερμανός πήρε από χθες την πρόκριση για τους "16", χάρη στη νίκη του επί του Borna Coric με 7-6 (2), 6-1.

Στα υπόλοιπα ματς που έγιναν σήμερα, συνέχισε να προβληματίζει με τις εμφανίσεις του ο Andrey Rublev, πρωταθλητής πέρσι στο Monte-Carlo, που αποχαιρέτησε πολύ νωρίς την αποστολή υπεράσπισης, καθώς ηττήθηκε από τον Alexei Popyrin με 6-4, 6-4.

Ο Popyrin εξασφάλισε με τη νίκη αυτή την είσοδο ενός Αυστραλού στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού στους "16" θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, που επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Tallon Griekspoor με 2-6, 6-2, 6-3.

Με ανατροπή πέρασε στους "16" και ο Karen Khachanov, που επικράτησε του Francisco Cerundolo με 4-6, 6-4, 6-3, ενώ στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο Lorenzo Sonego, που αντικατέστησε ως lucky loser τον Carlos Alcaraz στο ταμπλό και κέρδισε σήμερα τον Felix Auger-Aliassime με 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots