Δεν μπαίνει η μπάλα μέσα!!!

 
Δεν μπαίνει η μπάλα μέσα!!!
Δεν μπαίνει η μπάλα μέσα!!!
tennisnews team Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 - 17:14

Όταν έχουμε ξεκινήσει και παίζουμε τουρνουά σίγουρα θα υπάρξουν μέρες που δεν πάει τίποτα καλά, θα κάνουμε πάρα πολλά λάθη, δεν θα νιώθουμε καλά τα χτυπήματα μας, η αυτοπεποίθηση μας θα είναι χαμηλή και θα νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να βάλουμε την μπάλα μέσα.

Σίγουρα όταν μας συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα νιώθουμε καλά μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο,  αν θέλουμε να ανέβουμε επίπεδο, πρέπει ακόμα και στις κακές μας μέρες να βρίσκουμε λύσεις και να μπορούμε να βρούμε το καλό μας τένις. Πάμε να δούμε λοιπόν κάποια βήματα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση.

Βήμα 1ο: Αποδεχόμαστε την κατάσταση

Δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε και να απορούμε γιατί δεν αισθανόμαστε καλά τα χτυπήματά μας. Πρέπει να παρουμε απόφαση ότι αυτό έχουμε τώρα, και για να προχωρήσουμε πρέπει να βρούμε λύση. Όσο και να γκρινιάζουμε δεν θα αρχίσει η μπάλα ξαφνικά να μπαίνει μέσα, ηρεμούμε και ψάχνουμε λύση.

Βήμα 2ο: Γίνομαι πιο ενεργητικός μέσα στο γήπεδο

Συνήθως όταν δεν παίζουμε καλά μας παίρνει από κάτω και το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ρίχνουμε το footwork μας μέσα στο παιχνίδι, αυτό θα μας κάνει να κάνουμε ακόμα περισσότερα λάθη. Άρα συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στα πόδια και προσπαθούμε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι στις μπάλες του αντιπάλου. Επίσης, η κίνηση θα μας ενεργοποιήσει και θα αισθανόμαστε καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Βήμα 3ο: Παίζουμε μπάλες χωρίς ρίσκο

Όταν δεν νιώθουμε καλά τα χτυπήματα μας δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να πιέζουμε μπάλες εκτός θέσης και να ρισκάρουμε πολύ, αυτό θα μας οδηγήσει σε λάθη και θα ρίξει και άλλο την αυτοπεποίθηση μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε σίγουρες μπάλες με καμπύλη και όχι κοντά στις γραμμές, με στόχο να βάλουμε όσες περισσότερες μπάλες μέσα. Ο σκοπός μας είναι να αρχίσουμε να χτυπάμε περισσότερες μπάλες και όσο περνάει η ώρα να βρίσκουμε τα χτυπήματα και την αυτοπεποίθηση μας.

Βήμα 4ο: Εστιάζουμε στην τακτική μας

Αφού καταφέρουμε και βρούμε τον ρυθμό και τα χτυπήματα μας, πλέον η συγκέντρωση μας πάει στο πως θα κερδίσω περισσότερους πόντους. Άρα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε περισσότερο την τακτική μας και να παρατηρούμε ποιες είναι οι αδυναμίες του αντιπάλου, ώστε να επικεντρωθούμε εκεί περισσότερο.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από το σημερινό βίντεο είναι ότι σε όλους θα υπάρξουν κακές μέρες ή διαστήματα που δεν παίζουμε καλά μέσα σε έναν αγώνα, αυτό γίνεται ακόμα και στους επαγγελματίες παίκτες. Η διαφορά ενός καλού παίκτη είναι πόσο γρήγορα μπορεί να φύγει από αυτήν την κατάσταση. Άλλους παίκτες μπορεί να πάρει λίγους πόντους, σε άλλους λίγα games και σε άλλους μπορεί να κρατήσεις και όλο το παιχνίδι, και άρα να χάσουν το ματς!

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.