Βελτίωσε τον στόχο σου!

 
Βελτίωσε τον στόχο σου!
Βελτίωσε τον στόχο σου!
tennisnews team Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 - 17:00

Ένα από τα πιο βασικά στο τένις είναι κατεύθυνση της μπάλας, εάν μπορώ να στέλνω κάθε φορά την μπάλα εκεί που θέλω, τότε θα έχω μεγάλο πλεονέκτημα ενάντια στον αντίπαλό μου.

Βέβαια πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο πιο δυνατή είναι η μπάλα του αντιπάλου, τόσο πιο δύσκολο είναι και για μας να την κατευθύνουμε εκεί που θέλουμε.

Στο βίντεο αυτό θα δουλέψουμε το σημάδι μας όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση rally. Για αρχή αυτό που θέλουμε είναι να κρατάμε την μπάλα εντός των ορίων του γηπέδου.

Οπότε το κλειδί είναι να μην κάνουμε καθόλου λάθη και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σταθεροί γίνεται .

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να σημαδεύουμε μεγάλους στόχους μέσα στο γήπεδο. Μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποιες γραμμές κάτω στο γήπεδο ώστε να οριοθετήσουμε μία μεγάλη περιοχή, όπου θα σημαδεύουμε να πηγαίνει μπάλα μας. Αυτές οι γραμμές πρέπει να είναι τοποθετημένες μακριά από την πλάγια γραμμή και την baseline, ώστε με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγουμε να ρισκάρουμε και να παίζουμε κοντά στις γραμμές που πολύ πιθανό να οδηγούμαστε σε λάθη.


Τώρα μπορούμε να βελτιώσουμε τον στόχο μας κάνοντας κάποιες ασκήσεις

1η άσκηση

Ο προπονητής μας τροφοδοτεί μπάλες από το καλάθι και εμείς προσπαθούμε να σημαδέψουμε 10 μπάλες εντός των ορίων π.χ. με forehand.

2η άσκηση

Σημαδεύουμε ακριβώς στα ίδια όρια, αλλά αυτή τη φορά κάνοντας rally.


Όσο γινόμαστε καλύτεροι και στέλνουμε πιο εύκολα 10 μπάλες μέσα στα όρια, τόσο μπορούμε να μικραίνουμε τα όρια του στόχου μας και να γινόμαστε πιο ακριβείς.

Το ίδιο πρέπει να εφαρμόζουμε και μέσα σε έναν αγώνα, δηλαδή να σημαδεύουμε big targets χωρίς να ρισκάρουμε κάθε φορά παίζοντας πολύ κοντά στις γραμμές.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στα χτυπήματά μας, και επομένως θα είμαστε πιο ικανοί στο να σημαδέψουμε την μπάλα ακριβώς εκεί που θέλουμε.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.