Τέρμα πια τα λάθη

 
Μείωσε τα λάθη
Μείωσε τα λάθη
tennisnews team Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 - 18:17

Σε όλα τα επίπεδα, από τους πρώτους μας αγώνες σε ερασιτεχνικό επίπεδο μέχρι και σε ένα grand slam περίπου το 85% των πόντων τελειώνουν με λάθος και μόνο το 15% κερδίζεται με winner!

Υπάρχουν όμως δύο είδη λαθών τα αβίαστα λάθη (unforced errors) και τα λάθη υπό πίεση (forced errors) που θα εστιάσουμε την προσοχή μας στο σημερινό βίντεο. Στόχος για να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες είναι να μειώσουμε τα δικά μας unforced errors και να οδηγήσουμε τον αντίπαλό μας σε περισσότερα forced errors.

Τα περισσότερα αβίαστα λάθη γίνονται συνήθως ή από κακή επιλογή χτυπήματος ή από λάθος τεχνική. Από την άλλη, τα περισσότερα λάθη υπό πίεση γίνονται λόγω καλής τοποθέτησης της μπάλας στο γήπεδο του αντιπάλου ή λόγω ταχύτητας της μπάλας ή επειδή ο αντίπαλος άργησε να διαβάσει την μπάλα που ρίξαμε!

Πάμε να δούμε 5 τρόπους για να μειώσουμε τα λάθη μας σε έναν αγώνα τένις!

  1. Πρώτος μας στόχος σε κάθε χτύπημα να είναι να μην κάνουμε φιλέ. Όσο βρισκόμαστε και οι 2 στην baseline να έχουμε στόχο να περάσουμε την μπάλα 1-1,5 μέτρο πάνω από το φιλέ για να μειώσουμε την πιθανότητα να κάνουμε λάθος στο φιλέ!

  2. Δεν χρειάζεται να σημαδεύουμε πάνω στις γραμμές, καλό είναι όταν παίζουμε στις γωνίες και προσπαθούμε να κουνήσουμε τον αντίπαλο να αφήνουμε λίγο χώρο από την πλάγια γραμμή ώστε να είναι πιο safe το χτύπημα!

  3. Όταν βρίσκεσαι σε θέση άμυνας μέσα σε ένα πόντο να σημαδεύεις ψηλά βαθιά και διαγώνια ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο για την επαναφορά σου μετά το χτύπημα.

  4. Το να διαβάζουμε νωρίς την μπάλα του αντιπάλου και να ετοιμαζόμαστε νωρίς για το χτύπημα θα μας κάνει να έχουμε καλύτερη θέση την ώρα του χτυπήματος άρα θα μειώσουμε και την πιθανότητα για λάθος.

  5. Να σημαδεύουμε περισσότερες διαγώνιες μπάλες, ώστε βα έχουμε πιο μεγάλο γήπεδο. Η αλλαγή στην ευθεία είναι πάντα ένα χτύπημα μεγαλύτερου ρίσκου, οπότε να την επιλέγουμε όταν όντως έχουμε την ευκαιρία, και ας αφήσουμε τον αντίπαλο να ρισκάρει περισσότερο.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι το τένις είναι παιχνίδι λαθών, στόχος μας δεν είναι να μην κάνουμε καθόλου λάθη, αλλά να κάνουμε λιγότερα λάθη από τον αντίπαλό μας.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.