Forehand και backhand drive volley

 
Forehand και backhand drive volley
Forehand και backhand drive volley
tn team Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:24

Το forehand και backhand drive volley είναι ένα χτύπημα που έχει τα στοιχεία του forehand και του  backhand, απλά το κάνουμε όταν θέλουμε να χτυπήσουμε την μπάλα στον αέρα. Ιδανικά θέλουμε την μπάλα να την βρίσκουμε ψηλά στο ύψος του ώμου και να είμαστε σε μια απόσταση κοντά στην service line. Το forehand και backhand drive volley για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να το χρησιμοποιούμε από το σωστό σημείο του γηπέδου. Τα όρια όπου μπορώ να το χρησιμοποιήσω και να είναι και αποτελεσματικό είναι από τα ¾ του γηπέδου έως και ένα βήμα μέσα από την service line. Αν όμως μου έρθει μια μπάλα πιο κοντά στο φιλέ, τότε θα είναι καλύτερα να  κάνω ένα forehand ή backhand βολέ. Και ο λόγος είναι ότι αν κάνω forehand ή backhand drive volley  δεν θα έχω χρόνο να κάνω το χτύπημα που επειδή απαιτεί μεγάλο swing, και ακόμη αν τα καταφέρω δεν θα μπορώ να ελέγξω καλά την μπάλα ώστε να την κατευθύνω εκεί που θέλω.

Το forehand και backhand drive volley θέλουμε ιδανικά να το βρίσκουμε στο ύψος του ώμου, από αυτό το σημείο μου είναι πιο εύκολο να κάνω μια πιο ίσια και επιθετική μπάλα με topspin. Αν μας έρθει πιο χαμηλά η μπάλα του αντιπάλου μας είναι πιο δύσκολο να κάνουμε drive volley διότι θέλει πολύ έκρηξη στο χέρι για να σηκώσουμε την μπάλα από χαμηλά και επίσης πολύ topspin για να μην μας βγει πίσω από την  baseline, οπότε σε αυτή την περίπτωση το να κάνω ένα βολέ είναι καλύτερη επιλογή.

Για το πότε χρησιμοποιώ το forehand και backhand drive volley  υπάρχουν δύο κύριες περιπτώσεις :

  1. Μέσα σε ένα rally όταν θα δούμε ότι έχουμε κάνει μια επιθετική μπάλα και ο αντίπαλος πάει να σηκώσει ψηλά μια λόμπα, εμείς μετακινούμαστε προς τα μέσα και προετοιμαζόμαστε να χτυπήσουμε την μπάλα στον αέρα με drive volley. Έτσι θα καταφέρουμε να τον πιέσουμε ακόμα περισσότερο χωρίς να έχει προλάβει ο αντίπαλος να γυρίσει στη θέση του και να καλύψει το γήπεδο.
  2. Όταν επιχειρώ να κάνω approach στο φιλέ αλλά δεν έχω προλάβει να φτάσω κοντά στο φιλέ, τότε αφού βρίσκομαι σε θέση κοντά στη service line κάνω ένα drive volley.

Το forehand και το backhand drive volley είναι ένα δύσκολο χτύπημα στο τένις και ο λόγος είναι επειδή χτυπάμε την μπάλα στον αέρα, απαιτεί από εμάς να έχουμε καλό συγχρονισμό με την μπάλα και το σημείο επαφής μας να είναι συγκεκριμένο. Κάνοντας αρκετή προπόνηση σε αυτό μπορούμε να το βελτιώσουμε και να το φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου θα μας λύνει τα χέρια όταν ο αντίπαλος θα μας δίνει μια μπάλα όπου δεν είναι τόσο ψηλή ώστε να κάνουμε smash ή δεν θα είναι χαμηλή ώστε να κάνουμε με άνεση βολέ.

Οπότε σε αυτό το σημείο είναι η κατάλληλη επιλογή να κάνουμε drive volley και να πιέσουμε τον αντίπαλό μας αρκετά περισσότερο.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.