tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα Press Conference για το Patras Cup

E-mail Εκτύπωση

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Σπύρος Ζαννιάς και ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Τέννις «Νίκη Πατρών» Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Πάτρας, τη διοργάνωση στην Πάτρα του Διεθνούς Τουρνουά Τέννις Γυναικών 50.000 $ (PATRAS CUP 2008), το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της «Νίκης Πατρών», στην Εγλυκάδα, από το Σάββατο 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 5 Απριλίου.


Ο Δήμαρχος Πατρέων Α. Φούρας, δήλωσε:
«Η Πάτρα υποδέχεται με χαρά και ικανοποίηση το Διεθνές Τουρνουά Τένις Γυναικών 2008. Η γνώμη της Δημοτικής Αρχής, που είναι εφαρμοσμένη πολιτική για τα αθλητικά γεγονότα, έχει διατυπωθεί πολλές φορές. Ο αθλητισμός δίνει την ευκαιρία να έχουμε συναντήσεις που μας δίνουν τοποθεσία στο διεθνή χάρτη. Και οι πόλεις που αποκτούν, μέσω τέτοιων δράσεων, διεθνές όνομα και ταυτότητα, είναι αυτές που θα παίξουν ρόλο στις επόμενες δεκαετίες.
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Σπύρο Ζαννιά και τον πρόεδρο της «Νίκης» κ. Θεοδωρόπουλο. Θα θυμίσω κάτι για το οποίο έχω μιλήσει πριν τις δημοτικές εκλογές. Γι’ αυτό το μεγάλο θαύμα που έγινε και που λέγεται αθλητικές εγκαταστάσεις της αθλητικής ένωσης «Νίκη». Συνήθως λέμε ότι άνθρωποι του αθλητισμού είναι οι άνθρωποι που υπηρετούνται και οικονομικά από τον αθλητισμό. Υπάρχει μια ανυπόστατη κατηγορία εις βάρος αθλητικών στελεχών. Όποιος δει το αθλητικό κέντρο «Νίκη» θα καταλάβει τί έχει συμβεί και πώς ο εθελοντισμός και η αγάπη μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε μια ολόκληρη πόλη.

Όταν ιδρύθηκε η αθλητική ένωση «Νίκη» το μόνο που ζητήθηκε ήταν η παραχώρηση μιας έκτασης κι ελάχιστα χρήματα, αυτά τα χρήματα οι εθελοντές του αθλητισμού, που πρότυπο είναι ο κ. Θεοδωρόπουλος, τα δεκαπλασίασαν. Θέλω στο πρόσωπό του, να τιμήσω όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτό το θαύμα που έχει γίνει στην Εγλυκάδα και θέλω να πω επίσης ότι με χαρά υποδεχόμαστε αυτό το αθλητικό γεγονός. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς του αγώνα και τη «Γέφυρα», η οποία βρίσκεται πάντα δίπλα μας ως ο μεγάλος χορηγός, και να ευχηθώ το τουρνουά να έχει τέτοια επιτυχία που να μετατραπεί σε θεσμό για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τέννις.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς τόνισε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρίσκομαι δίπλα στον αγαπημένο μας Δήμαρχο τον κ. Φούρα, τον αγαπημένο μας υπουργό, από τους πιο επιτυχημένος υπουργούς αθλητισμού, και θέλω να του πω, ως δημάρχου Πατρέων πλέον, πως εμείς πιστεύουμε ότι αθλητισμός χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια.

Είκοσι τέσσερις (24) χώρες συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, το παγιώνουμε στην Πάτρα, το δικαιούται η Πάτρα και θα είναι το τελευταίο πρωτάθλημα από μια αλυσίδα τριών πρωταθλημάτων αυτού του επιπέδου, τα οποία μετρούν στην παγκόσμια κατάταξη και κάθε χρόνο θα αυξάνει την αξία του, θα αυξάνει τις εκπροσωπήσεις του ποιοτικά, και γενικότερα θα αποτελέσει ένα μοχλοβραχίονα για την Ομοσπονδία, που θα καταλήγει στην Πάτρα και θα ξεκινά από την Πάτρα.

Κύριε Δήμαρχε είμαστε πολλά χρόνια και μαζί σας και με την τοπική Αυτοδιοίκηση, πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα σύνδρομα που αναφέρατε πριν, πρέπει να μπούνε στην άκρη. Πρέπει επίσης να πω εγώ, γιατί δεν το είπατε, ότι τα πρώτα χρήματα για τη «Νίκη Πατρών» τα δώσατε εσείς. Άρα λοιπόν έχετε το δικαίωμα σήμερα, από κοινού με την Ομοσπονδία, να μιλάμε για μεγαλύτερες διαδρομές, για στόχους μεγαλύτερους και δηλώνουμε ως Ομοσπονδία ότι θα είμαστε τόσο δίπλα στην Πάτρα , τόσο δίπλα στη «Νίκη» όσο και δίπλα σας κύριε Δήμαρχε».

Στην παρουσίαση του διεθνούς τουρνουά παρέστησαν ο κ. Φρέρης ως εκπρόσωπος της «Γέφυρα Α.Ε.», ο κ. Καραβασίλης ως εκπρόσωπος του ΟΤΕ και οι κύριοι Κωστόπουλος και Μανούσος ως εκπρόσωποι της «Μηχανικής» που είναι από τους βασικούς χορηγούς του Τουρνουά.

 

 


Διαφήμιση

Διαφήμιση