"Κλείδωσε" τη 2η θέση με Σάκκαρη η Ελλάδα

 
"Κλείδωσε" τη 2η θέση με Σάκκαρη η Ελλάδα
tn team Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 17:14

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε την Malene Helgo με 2-0 σετ και "σφράγισε" την νίκη επί της Νορβηγίας και τη 2η θέση του ομίλου, που δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup.

Στην πρεμιέρα της στα μονά στο τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup στο Oeiras, αλλά και στην 1η της αναμέτρηση με την Εθνική στα μονά μετά από 5 χρόνια, η Μαρία Σάκκαρη έκανε το καθήκον της, κερδίζοντας την κορυφαία παίκτρια της Νορβηγίας, Malene Helgo, με 7-5, 6-0.

Η Σάκκαρη, η οποία έχει μόλις 2 μέρες που βρίσκεται στη Λισαβόνα αφού όλο τον προηγούμενο μήνα έπαιζε στην Αμερική με αρκετή επιτυχία, δεν είχε και το πιο εύκολο 1ο σετ και χρειάστηκε κάποιο χρόνο μέχρι να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της.

Βρέθηκε μάλιστα πίσω με 0-2 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, παρότι είχε δυο χαμένες ευκαιρίες για break στο 1ο game. Η διαφορά ποιότητάς της πάντως με την Helgo, που βρίσκεται στο Νο.389 του κόσμου, ήταν πολύ μεγάλη για να τις φέρει περισσότερους μπελάδες το σημερινό ματς.

Γρήγορα έφερε σε ισορροπία το 1ο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών και παρότι χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή τη σ' αυτό στο 4-5, δεν απειλήθηκε με break point στο υπόλοιπο ματς και τελικά "έλυσε τον γόρδιο δεσμό" στο 11ο game, όταν έφτασε στο break και πέρασε για 1η φορά μπροστά, με 6-5.

Αυτό άλλαξε τα πράγματα, με τη Σάκκαρη να κρατάει αρχικά το σερβίς της για να κλείσει το σετ με 7-5 και να κυριαρχεί κατά κράτος στο 2ο σετ, το οποίο κέρδισε με bagel, για να κερδίσει ουσιαστικά τα 9 τελευταία games της αναμέτρησης.

Με τη νίκη αυτή η Ελλάδα έκανε το 2-0 επί της Νορβηγίας και "σφράγισε" τη 2η θέση στον όμιλο, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να διεκδικεί την πρόκριση στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup, στους μπαράζ αγώνες.

Συγκεκριμένα η ομάδα μας θα συμμετέχει σε έναν όμιλο τριών ομάδων, μαζί με τη Δανία και την Τουρκία ή τη Λετονία. Αν κερδίσει και τα δυο tie, θα πάρει το 4ο και τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Νοεμβρίου.

Η μέρα πάντως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού αφενός η Εθνική μας θα δώσει το άνευ βαθμολογικής σημασίας διπλό, για να ολοκληρώσει το tie της με τη Νορβηγία και από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε αν θα είναι η Τουρκία ή η Λετονία η 3η ομάδα του νέου ομίλου που θα σχηματιστεί. Θυμίζουμε πως αν είναι η Λετονία, θα έχουμε και αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Jelena Ostapenko, των δυο Top 10 παικτριών που βρίσκονται στο Oeiras αυτή την εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots