Νίκη για τη Βαλεντίνη και "αγκαλιά" με την πρόκριση η Ελλάδα!

 
Νίκη για τη Βαλεντίνη και "αγκαλιά" με την πρόκριση η Ελλάδα!
tn team Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 15:12

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε τη μάχη που έδωσε με την Emily Sartz-Lunde στα 3 σετ και χάρη σ' αυτή τη νίκη η Ελλάδα είναι "αγκαλιά" με την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Δεν είχε εύκολο μεσημέρι στο Oeiras της Λισαβόνας η Βαλεντίνη, η οποία είχε το βάρος του φαβορί, ενώ προερχόταν και από 2 δύσκολες ήττες σε αναμετρήσεις που επίσης πήγαν στα 3 σετ τις προηγούμενες ημέρες, για το τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup.

Και σήμερα πήγε σε 3ο σετ η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία μάλιστα βρέθηκε πίσω μέχρι και με 2-4 στο 3ο, κατάφερε όμως να μείνει ψύχραιμη, να γυρίσει το ματς και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη με 6-3, 2-6, 6-4.

Από το 2-4 του 3ου σετ, η Βαλεντίνη κατόρθωσε να ανασυγκροτηθεί και να αναλάβει τα ηνία του παιχνιδιού, κερδίζοντας τα 4 επόμενα games, για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο μονό γι' αυτή την εβδομάδα και την πιο κρίσιμη ενδεχομένως, αφού κρατάει την ομάδα μας "ζωντανή" στη διεκδίκηση ενός εκ των τεσσάρων εισιτηρίων για τα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup.

Για την ακρίβεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, αφού με βάση και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας, της αρκεί η νίκη επί της Νορβηγίας για να πάρει τη 2η θέση στον όμιλό της. Ήδη προηγείται με 1-0 της Νορβηγίας και στο επόμενο παιχνίδι θα παίξει η Μαρία Σάκκαρη, κάνοντας πρεμιέρα στα μονά γι' αυτή την εβδομάδα, έχοντας προφανώς πολύ μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της κορυφαίας της νορβηγικής ομάδας, Malene Helgo.

Εφόσον η Ελλάδα κερδίσει τη Νορβηγία θα πάρει την 2η θέση του ομίλου της και θα έχει τη δυνατότητα στους αγώνες μπαράζ (με τις άλλες δυο ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στους ομίλους τους) να διεκδικήσει στην επόμενη φάση του τουρνουά την πρόκριση στα πλέι-οφ του Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots